Vegan supermarkt geopend in Amsterdam

supermarkt

Vorige week heeft Vegan Fresco haar deuren geopend. De nieuwe supermarkt in Amsterdam biedt een volledig veganistisch assortiment aan.

Oprichter James Fresco kon de vegan winkel starten dankzij een succesvolle crowdfundingactie. Hij hoopt eind 2021 nog drie locaties geopend te hebben. In de supermarkt vind je zo'n duizend vegan en plantaardige producten waarvan je de meeste niet zomaar in reguliere supermarkten aantreft. Denk aan plantaardige kaas en melk, vleesalternatieven, wijn, pizza's en kant-en-klaar maaltijden. De supermarkt verkoopt ook vegan verzorgingsproducten zoals shampoo.

Verschillende mediakanalen zeggen dat Vegan Fresco de eerste volledig vegan supermarkt in Nederland is, maar dat klopt niet. In Den Haag bijvoorbeeld kun je naar Veggie 4U en in Groningen zat de Vegan Super, maar die heeft haar deuren inmiddels weer gesloten.

Thema's
Lees ook
Plantaardige  melk van erwten | “We staan op een keerpunt”

Plantaardige melk van erwten | “We staan op een keerpunt”

Als dochter van een tuinder kreeg Amy Wezenberg (22) op jonge leeftijd al veel mee van de voedsel­wereld. Dat bracht haar tot een studie International Food Business en het ontwikkelen van haar eigen plantaardige ijs.

Jorg Oostdam nieuwe General Manager Beyond Meat

Jorg Oostdam nieuwe General Manager Beyond Meat

Jorg Oostdam is de nieuwe General Manager voor Europa bij Beyond Meat. Oostdam heeft meer dan twee decennia ervaring in de voedings- en retailsector. Hij gaat vanuit Nederland leiding geven aan de expansie van de producent van plantaardige producten in Europa.

Superlijst Dierenwelzijn: Supermarkten hebben te weinig aandacht voor dierenwelzijn

Superlijst Dierenwelzijn: Supermarkten hebben te weinig aandacht voor dierenwelzijn

Supermarkten doen nog te weinig om het aandeel diervriendelijkere producten te vergroten en leggen hiervoor de verantwoordelijkheid bij de klanten. Dat blijkt uit het onderzoek Superlijst Dierenwelzijn naar in hoeverre supermarkten een voedingspatroon stimuleren dat bijdraagt aan een beter dierenwelzijn.