Vegan supermarkt geopend in Amsterdam

supermarkt

Vorige week heeft Vegan Fresco haar deuren geopend. De nieuwe supermarkt in Amsterdam biedt een volledig veganistisch assortiment aan.

Oprichter James Fresco kon de vegan winkel starten dankzij een succesvolle crowdfundingactie. Hij hoopt eind 2021 nog drie locaties geopend te hebben. In de supermarkt vind je zo'n duizend vegan en plantaardige producten waarvan je de meeste niet zomaar in reguliere supermarkten aantreft. Denk aan plantaardige kaas en melk, vleesalternatieven, wijn, pizza's en kant-en-klaar maaltijden. De supermarkt verkoopt ook vegan verzorgingsproducten zoals shampoo.

Verschillende mediakanalen zeggen dat Vegan Fresco de eerste volledig vegan supermarkt in Nederland is, maar dat klopt niet. In Den Haag bijvoorbeeld kun je naar Veggie 4U en in Groningen zat de Vegan Super, maar die heeft haar deuren inmiddels weer gesloten.

Thema's
Lees ook
Deens bedrijf ontwikkelt plantaardig softijs

Deens bedrijf ontwikkelt plantaardig softijs

Het Deense bedrijf Naturli' produceert plantaardige voedingswaren, waaronder ijs. De afgelopen twee jaar werkten de productontwikkelaars aan plantaardig softijs. Het resultaat is 100 procent groen softijs.

Investering van 31 miljoen dollar voor Meatless Farm

Investering van 31 miljoen dollar voor Meatless Farm

De vleesvervangers van de Britse producent Meatless Farm moeten in de schappen van de Nederlandse supermarkten komen te liggen. Het bedrijf haalde eind 2020 31 miljoen dollar op voor verdere groei van het bedrijf. Het nieuwe internationale hoofdkantoor staat in Amsterdam.

Column: Smaakmaker

Column: Smaakmaker

Auteur: Iwona Brederveld, global product manager Exter Na een periode van afwezigheid, is Exter, het Oernederlandse bedrijf en mede-oprichter van het netwerk IFFI, weer terug in de gelederen. In de afgelopen periode hebben we nog eens extra kunnen zien wat de meerwaarde van netwerken is voor de samenwerking met andere leden. Bij IFFI worden workshops...