Vegan supermarkt geopend in Amsterdam

supermarkt

Vorige week heeft Vegan Fresco haar deuren geopend. De nieuwe supermarkt in Amsterdam biedt een volledig veganistisch assortiment aan.

Oprichter James Fresco kon de vegan winkel starten dankzij een succesvolle crowdfundingactie. Hij hoopt eind 2021 nog drie locaties geopend te hebben. In de supermarkt vind je zo'n duizend vegan en plantaardige producten waarvan je de meeste niet zomaar in reguliere supermarkten aantreft. Denk aan plantaardige kaas en melk, vleesalternatieven, wijn, pizza's en kant-en-klaar maaltijden. De supermarkt verkoopt ook vegan verzorgingsproducten zoals shampoo.

Verschillende mediakanalen zeggen dat Vegan Fresco de eerste volledig vegan supermarkt in Nederland is, maar dat klopt niet. In Den Haag bijvoorbeeld kun je naar Veggie 4U en in Groningen zat de Vegan Super, maar die heeft haar deuren inmiddels weer gesloten.

Thema's
Lees ook
Meatless Farm start crowdfunding

Meatless Farm start crowdfunding

Meatless Farm start een crowdfunding. Onder de noemer ‘verdeelt de M...F... taart' geeft de producent van vleesvangers consumenten een kans om aandelen te kopen. Het bedrijf geeft voor het eerst aandelen uit voor individuele beleggers. Dit gebeurt via het crowdfunding platform Crowdcube.

Meatless Farm opent productielocatie in Nederland

Meatless Farm opent productielocatie in Nederland

Meatless Farm opent een nieuwe productielocatie in Nederland. Hiervoor gebruikt de Britse producent van vleesvervangers de productielocatie van Van Loon Group in Almere. Hiermee verhoogt Meatless Farm de productiecapaciteit met 25 procent.

The Dutch Weed Burger sluit zich aan bij Livekindly Collective

The Dutch Weed Burger sluit zich aan bij Livekindly Collective

De Dutch Weed Burger verbindt zich aan het Livekindly Collective, een collectief van plantaardige voedingsbedrijven. The Dutch weedburger, dat zeewier als hoofdingrediënt gebruikt, is het vijfde merk dat zich aansluit bij het collectief. Eerder namen The Fry Family Food Co., LikeMeat, Oumph! en No Meat dezelfde stap.