Vegan Zeastar in de schappen van de Duitse supermarkt

Vegan Zeastar

De Duitse supermarktketen Globus neemt de plantaardige visproducten van Vegan Zeastar op in het assortiment. Dat laat producent Vegan Finest Foods weten met een persbericht. 

De populariteit van plantaardig neemt toe, ook in Duitsland. Documentaires als Seaspiracy maken volgens Vegan Finest Foods veel indruk en zetten de consument aan het denken over hun eetgewoontes. Daarom heeft de Duitse supermarktketen Globus besloten om de producten van de Vegan Zeastar-lijn op te nemen in het assortiment. 

Het gaat om vier plantaardige visvervangers, namelijk Zalmon Sashimi, NoTuna Sashimi, Crispy Lemon Shrimpz en Kalamari. Alle vier producten zijn volledig plantaardig en palmolievrij. De Zalmon Sashimi en NoTuna Sashimi zijn gemaakt op basis van tapiocazetmeel en glucose uit zeewier. Zalmon Sashimi ontving in 2020 de Vegan Food Award in de categorie best fish alternative van PETA Deutschland.

Vegan ZeaStar ontstond uit een samenwerking tussen Vegan XL en de Vegan Junk Food Bar. Het bedrijf introduceerde in 2018 de eerste visvangers, No Tuna en Zalmon Sashimi.

 

Thema's
Lees ook
Plantaardig(er): ook gezonder?

Plantaardig(er): ook gezonder?

De tweede dag van Food Technology wordt geopend door Jaap Seidell, hoogleraar Voeding en Gezondheid aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Met zijn talk, ‘Tijd voor een voedseltransitie in de voedingsindustrie,’ wil Seidell het publiek en de maatschappij als geheel prikkelen tot een vruchtbaar debat. Voor ons vakblad Voeding Nu vroegen...

Jan Zandbergen Group start bouw nieuw innovatiecentrum

Jan Zandbergen Group start bouw nieuw innovatiecentrum

CEO Peter-Paul Zandbergen van Jan Zandbergen Group sloeg dinsdag 26 oktober symbolisch de eerste paal in de grond voor de bouw van het nieuwe Food Ontwikkelingscentrum.

Markt plantaardige visvervangers groeit

Markt plantaardige visvervangers groeit

De markt voor plantaardige visvangers zit in de lift. Vergeleken met vleesvervangers is deze nog klein, maar de markt is in opkomst. De verwachting is dat deze markt de komende jaren verder gaat groeien.