Vegan Zeastar in de schappen van de Duitse supermarkt

Vegan Zeastar

De Duitse supermarktketen Globus neemt de plantaardige visproducten van Vegan Zeastar op in het assortiment. Dat laat producent Vegan Finest Foods weten met een persbericht. 

De populariteit van plantaardig neemt toe, ook in Duitsland. Documentaires als Seaspiracy maken volgens Vegan Finest Foods veel indruk en zetten de consument aan het denken over hun eetgewoontes. Daarom heeft de Duitse supermarktketen Globus besloten om de producten van de Vegan Zeastar-lijn op te nemen in het assortiment. 

Het gaat om vier plantaardige visvervangers, namelijk Zalmon Sashimi, NoTuna Sashimi, Crispy Lemon Shrimpz en Kalamari. Alle vier producten zijn volledig plantaardig en palmolievrij. De Zalmon Sashimi en NoTuna Sashimi zijn gemaakt op basis van tapiocazetmeel en glucose uit zeewier. Zalmon Sashimi ontving in 2020 de Vegan Food Award in de categorie best fish alternative van PETA Deutschland.

Vegan ZeaStar ontstond uit een samenwerking tussen Vegan XL en de Vegan Junk Food Bar. Het bedrijf introduceerde in 2018 de eerste visvangers, No Tuna en Zalmon Sashimi.

 

Thema's
Lees ook
The Dutch Weed Burger presenteert vegan Sea Nuggets

The Dutch Weed Burger presenteert vegan Sea Nuggets

The Dutch Weed Burger brengt een nieuw product op de markt, Sea Nuggets. Net als alle andere producten van de onderneming is ook hier zeewier het belangrijkste ingrediënt.

Schouten breidt assortiment visvervangers uit

Schouten breidt assortiment visvervangers uit

Schouten Europe, producent van plantaardige producten breidt het assortiment visvervangers uit met de 'burger zonder vis'. Deze burger heeft een basis van rijst en tarwe. In 2021 introduceerde het familie bedrijf al plantaardige tonijn en vissticks.

Greenforce lanceert plantaardig vlees in poedervorm

Greenforce lanceert plantaardig vlees in poedervorm

De Duitse startup Greenforce brengt een vleesvervanger in poedervorm op de Nederlandse markt. Deze Easy Mixen bestaan uit plantaardig erwteneiwit waaraan consumtenten water toevoegen om er bijvoorbeeld een burger of gehaktbal van te maken.