Vegetarische Slager bezorgt in Duitsland aan huis

Der Vegetarische Metzger, de conceptstore van De Vegetarische Slager in Berlijn, start met de bezorging van diepgevroren producten door heel Duitsland. Later volgt ook Oostenrijk. En bovendien start De Vegetarische Slager binnenkort in de UK.

Dat meldt het bedrijf. “Het is natuurlijk fantastisch om na het succes in Nederland ook door te kunnen breken in ons buurland, een markt met meer dan 80 miljoen consumenten waarin de vleesconsumptie sterk afneemt de laatste jaren”, vertelt Jaap Korteweg van de Vegetarische Slager.

Volgens De Vegetarische Slager telt Duitsland ruim 7 miljoen vegetariërs. Een steeds groter deel daarvan consumeert zelfs uitsluitend plantaardig. Alleen al in Berlijn zijn er naar schatting 80.000 veganisten.

Droogijs en isolatie

Voor verzending in Duitsland is gekozen voor postpakketten met droogijs en isolatiemateriaal, zodat de bestellingen 24 uur op temperatuur blijven. De diepgevroren producten worden bezorgd door Deutsche Post. Binnenkort wordt ook heel Oostenrijk per post beleverd worden, meldt de formule.

Het concept heeft inmiddels meer dan 3000 verkooppunten in 13 landen. Ook is de formule bezig met een marktintroductie in het Verenigd Koninkrijk.

De bouw van de eigen productielocatie in Breda is inmiddels in volle gang.

Lees ook:

Lees ook
Internationale vleessector komt samen bij IFFA 2022

Internationale vleessector komt samen bij IFFA 2022

Messe Frankfurt staat van 14 tot en met 19 mei is het teken van IFFA 2022. Op deze toonaangevende internationale vakbeurs voor de vleesindustrie komen iedere drie jaar slagers, toeleveranciers en mensen uit de voedingsindustrie bijeen.

Tweede plaats KVK Innovatie Top 100 voor Schouten Europe

Tweede plaats KVK Innovatie Top 100 voor Schouten Europe

Schouten Europe behaalde met de plantaardige tonijn de tweede plaats in de KVK Innovatie Top 100. De Brabantse producent en ontwikkelaar van vlees- en visvervangers moest alleen Grown.bio dat een duurzaam alternatief voor piepschuim produceert voor zich laten.

Vlees supermarkt goedkoper dan vleesvervangers

Vlees supermarkt goedkoper dan vleesvervangers

Hoewel er steeds meer vleesvervangers in de schappen van de supermarkt liggen, blijven deze relatief prijzig. Tegelijkertijd blijven supermarkten stunten met kiloknallers, waardoor een stukje vlees goedkoper is. Duurzaamheidsdeskundigen pleiten voor true pricing.