De Vegetarische Slager introduceert plantaardige Filet Americain

Filet Americain

De Vegetarische Slager introduceert 100 procent plantaardige Filet Americain bij Albert Heijn en Jumbo. Na een lang ontwikkeltraject is het gelukt om deze plantaardige versie van Filet Americain te maken waar ook vleeseters erg enthousiast van worden. Bovendien is het geschikt voor zwangere vrouwen.

Petit Paté en Filet Americain

Ruim een maand geleden lanceerde De Vegetarische Slager al een 100 procent plantaardige Petit Paté die in smaakpanels zeer positief werd beoordeeld. Voor beide nieuwe producten geldt dat ze cleanlabel zijn, zonder kunstmatige E-nummers. Om voedselverspilling tegen te gaan worden zowel de Paté als de Filet Americain aangeboden in kleine bolletjes.

De Vegetarische Slager

De Vegetarische Slager maakt producten op basis van peulvruchten. Het grote ideaal is om vleesliefhebbers te laten beleven dat ze helemaal niets hoeven te missen als ze het vlees één of meer dagen achterwege laten. Jaap Korteweg, biologisch akkerbouwer en overtuigd van een plantaardige toekomst, opende daarom in 2010 de eerste Vegetarische Slager winkel ter wereld in Den Haag. Inmiddels is de formule uitgegroeid tot ruim 3500 verkooppunten in vijftien landen waaronder Nederland, België, Spanje, Finland en Italië.

Lees ook:

 
Lees ook
Samen Tegen Voedselverspilling schrijft open brief aan informateur

Samen Tegen Voedselverspilling schrijft open brief aan informateur

Stichting Samen Tegen Voedselverspilling heeft een open brief gestuurd naar informateur Tjeenk Willink en de onderhandelende partijen. Hiermee wil de stichting aandacht vragen voor voedselverspilling tijdens de onderhandelingen voor de nieuwe regering.

Vegetarische Slager zit Tony’s op de hielen in duurzaamheidsindex

Vegetarische Slager zit Tony’s op de hielen in duurzaamheidsindex

Met een miniem verschil zit nieuwkomer De Vegetarische Slager Tony’s Chocolonely op de hielen, maar het is het chocolademerk dat voor de vierde keer met de eer van meest duurzame merk van Nederland mag strijken.

17% van het consumentenvoedsel wordt verspild

17% van het consumentenvoedsel wordt verspild

Naar schatting ging in 2019 zo'n 931 miljoen ton, ofwel 17%, van het voedsel dat beschikbaar is voor consumenten de spreekwoordelijke prullenbak in. Dat blijkt uit een rapport van de Verenigde Naties.