De Vegetarische Slager introduceert plantaardige Filet Americain

Filet Americain

De Vegetarische Slager introduceert 100 procent plantaardige Filet Americain bij Albert Heijn en Jumbo. Na een lang ontwikkeltraject is het gelukt om deze plantaardige versie van Filet Americain te maken waar ook vleeseters erg enthousiast van worden. Bovendien is het geschikt voor zwangere vrouwen.

Petit Paté en Filet Americain

Ruim een maand geleden lanceerde De Vegetarische Slager al een 100 procent plantaardige Petit Paté die in smaakpanels zeer positief werd beoordeeld. Voor beide nieuwe producten geldt dat ze cleanlabel zijn, zonder kunstmatige E-nummers. Om voedselverspilling tegen te gaan worden zowel de Paté als de Filet Americain aangeboden in kleine bolletjes.

De Vegetarische Slager

De Vegetarische Slager maakt producten op basis van peulvruchten. Het grote ideaal is om vleesliefhebbers te laten beleven dat ze helemaal niets hoeven te missen als ze het vlees één of meer dagen achterwege laten. Jaap Korteweg, biologisch akkerbouwer en overtuigd van een plantaardige toekomst, opende daarom in 2010 de eerste Vegetarische Slager winkel ter wereld in Den Haag. Inmiddels is de formule uitgegroeid tot ruim 3500 verkooppunten in vijftien landen waaronder Nederland, België, Spanje, Finland en Italië.

Lees ook:

 
Lees ook
Schouten Europe verandert GoodBite in Schouten voor foodservice en food industrie

Schouten Europe verandert GoodBite in Schouten voor foodservice en food industrie

Vanaf begin 2020 verandert het Nederlandse familiebedrijf Schouten Europe B.V. de naam GoodBite in Schouten voor de foodservice en foodindustrie. In de retail blijft Schouten haar producten leveren onder de merknaam GoodBite.

Vegan SeaStar gaat internationale markt op met plantaardige vis

Vegan SeaStar gaat internationale markt op met plantaardige vis

Vegan ZeaStar gaat een jaar na de Nederlandse lancering de internationale markt op. Het afgelopen jaar verhoogde het bedrijf de productie en voegde plantaardige omega 3-olie toe aan de plantaardige sashimi. Vegan ZeaStar gaat deze producten op de markt in het Verenigd Koninkrijk brengen.

Vion ziet kansen voor ongegaarde private label vleesvervangers: 'dit is er nu nog niet.'

Vion ziet kansen voor ongegaarde private label vleesvervangers: 'dit is er nu nog niet.'

Willem Cranenbroek heeft sinds kort de leiding over een nieuwe tak van vleesbedrijf Vion: ME-AT. Met het nieuwe initiatief zet Vion voor het eerst stappen op de markt voor vleesvervangers. ‘Ons team zit vol energie en grootse toekomstplannen.’ Cranenbroek heeft in zijn niet al te lange loopbaan al van flink wat managementfuncties geproefd...