De Vegetarische Slager lanceert vegetarische maaltijden in het Verenigd Koninkrijk

30 oktober 2017

De producten van de Vegetarische Slager zijn nu ook verkrijgbaar in het Verenigd Koninkrijk. Samen met premium supermarkt Waitrose lanceerde de Vegetarische Slager een lijn vegetarische maaltijden. Het gaat om traditionele vleesgerechten zoals Tikka Masala, Chili sin Carne, Thaise groene Curry en Lasagne, waarbij het dierlijk vlees vervangen is door de plantaardige variant van De Vegetarische Slager.

Producten van De Vegetarische Slager werden al op bescheiden schaal verkocht in het Verenigd Koninkrijk. Zoals in de Hyde Park Book Club in Leeds, die meldde dat de Vegetarische Bratwurst door de Ultimate Leeds Sausage Guide gekozen werd tot “Leeds best bangers”.

Met de nieuwe maaltijden neemt het aanbod van vegetarische producten bij Waitrose toe met 35 procent. Vegetarische maaltijden vormen met een jaarlijkse groei van 14 procent een van de snelst groeiende categorieën in het Engelse supermarktkanaal. De verwachting van Waitrose is dat deze groei alleen maar zal toenemen.

De Vegetarische Slager is met haar nieuwe fabriek in Breda klaar voor de grote internationale doorbraak. De producten zijn inmiddels verkrijgbaar bij 3500 verkooppunten in 15 landen. Na het Verenigd Koninkrijk breidt de Vegetarische Slager zich verder uit naar Finland, Duitsland en Frankrijk.

Vegetarische-Slager_logo-ENG-300x121

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?