Vegetarische Slager schrijft obligaties uit voor fabriek

De Vegetarische Slager schrijft een vijf procent obligatielening uit om consumenten te betrekken bij de bouw van een nieuwe, eigen fabriek in Breda. Het pand is al gekocht en wordt vanaf begin volgend jaar verbouwd. Het bedrijf wil nu geld binnenhalen voor de inrichting.

Dat bericht Vlees+.

“De lening zal een looptijd hebben van zeven jaar. Het beoogde bedrag van de obligatielening is 1 tot 2,5 miljoen euro”, aldus Jaap Korteweg, initiatiefnemer van de Vegetarische Slager. Jaap Korteweg startte zijn onderneming in 2008.

Productiehal

Het bedrijf heeft al een productiehal in Breda aangeschaft, die met hulp van de obligatielening zal worden ingericht tot een moderne, vegetarische voedselfabriek. De fabriek zal over een capaciteit van 50 miljoen vleesvrije maaltijdcomponenten beschikken. De lening wordt gefaciliteerd door Npex, de MKB Beurs.

“Door de snel groeiende afzet ontstond de behoefte een eigen fabriek te bouwen”, stelt Korteweg. “Een eigen fabriek biedt ons de mogelijkheid om sneller nieuwe producten te ontwikkelen en grotere volumes te produceren. Hierdoor kunnen de prijzen van onze producten op termijn zakken, waarmee wij een groter bereik creëren in binnen- en buitenland. Ons uiteindelijke doel is om de grootste slager ter wereld te worden.”

Steun Natuur en Milieu

De campagne wordt gesteund door Stichting Natuur en Milieu dat de consumptie van minder vlees wil stimuleren. “Dit is in het belang van natuur, milieu, biodiversiteit en klimaat”, stelt de stichting.

Lees ook:

 
Lees ook
Verzetten vleesvervangers de bakens?

Verzetten vleesvervangers de bakens?

Jaap Korteweg, De Vegetarische Slager, neemt de leden van het Ingredients For Food Innovators-netwerk op donderdag 12 april mee in de wereld en vooral de toekomst van de vleesvervangers. Ook niet-leden zijn welkom. Drie keer per jaar organiseert het IFFI dinner-meetings voor leden en niet-leden en de editie van 12 april draait om vleesvervangers – waar...

Vegetarische Slager moet nep dierennamen aanpassen

"De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft de Vegetarische Slager - een producent van vleesvervangers - gesommeerd een groot aantal van zijn productnamen te veranderen. Het gaat om aanduidingen als Visvrije tonyn, Kipstuckjes en Gerookte speckjes," schrijft De Volkskrant. Volgens de NVWA zijn de namen verwarrend en misleidend. Past de Vegetarische Slager de namen niet aan, dan dreigt een boete. De Vegetarische Slager is vooral verbaasd. Sinds vorige maand hebben alle productnamen het voorvoegsel 'vegetarisch' gekregen. Mede-oprichter Niko Koffeman vermoedt dat "er sprake is van een...

Vegetarische Slager heeft al 1,64 miljoen binnen

De Vegetarische Slager heeft in twee weken tijd al ruim 1,64 miljoen euro opgehaald. Met het geld wordt de nieuwe eigen productiefaciliteit in Breda ingericht. Het bedrijf schreef eerder deze maand een obligatielening uit om consumenten te betrekken bij de bouw van een nieuwe locatie in Breda, waar de Vegetarische Slager nu zelf plantaardige vleesvervangers gaat produceren. Snelgroeiende afzet Eerder besteedde het bedrijf de productie altijd uit. Nu is een eigen fabriek noodzakelijk om de snelgroeiende afzet van de producten te kunnen bijbenen. De nieuwe fabriek krijgt een capaciteit voor 50 miljoen...