Vegetarische Slager start eigen productie in 2016
De Vegetarische Slager gaat vanaf volgend jaar zomer zelf vegetarische producten produceren. Daarvoor wordt in Breda een eigen productielocatie geopend.
Het bedrijf van eigenaar Jaap Korteweg besteedde de productie altijd uit, maar nu is volgens hem een volume bereikt, waarbij eigen productie interessant wordt.
De eigen productie start in een fabriekslocatie die vanaf komende jaarwisseling zal worden verbouwd. De 3000 vierkante meter grote hal krijgt een productiecapaciteit voor vegetarisch vlees, voor 50 miljoen maaltijden, meldt BredaVandaag.
Andere inrichting
Omdat de hal geen bestemming voor de productie van food had, start de verbouwing pas aan het eind van het jaar. Tot die tijd wordt een inrichtingsplan ontwikkeld. Feitelijk blijft alleen de buitenkant hetzelfde, de inrichting wordt helemaal veranderd.
Bij een maximale productie biedt de locatie werk aan 20 tot 25 medewerkers, verwacht Korteweg. De productie zal van start gaan met 5 tot 10 arbeidskrachten.
Vanwege groei
In 2015 zet de Vegetarische Slager vegetarische producten af voor 6 miljoen maaltijden, in 2016 wordt dat naar verwachting 10 miljoen. Eigen productie wordt hierdoor interessant, zeker omdat ook de komende jaren verdere groei verwacht wordt.
Vorig jaar mei gaf Korteweg ook al aan een eigen productie te willen starten. “We zijn in de oriënterende fase, maar die fabriek moet er echt komen”, zei hij tijdens het symposium Innoveren in de voedingsmiddelenindustrie bij de introductie van de nieuwe Food Top 100 van EVMI.
Voldoen aan certificering
En omdat het bedrijf zo veel mogelijk biologisch wil produceren, kan met een eigen productie ook makkelijker worden voldaan aan bio-certificeringseisen, stelt Korteweg nu. Daarnaast wordt volgens hem met zelf produceren de kwaliteitscontrole makkelijker.
Het pand in Breda is gekocht uit een internetveiling. Op 1 november presenteert het bedrijf de plannen in het pand aan Markhek 5.
Lees ook:
De Vegetarische Slager landelijk via AH (25 maart 2015)
Altijd op de hoogte blijven?
Meer over
Lees ook
Onderzoek naar vleesvervangers op basis van eiwitten uit gras
Met eiwit uit gras vleesvervangers ontwikkelen. Dat is het doel van de samenwerking tussen het Brabantse familiebedrijf Schouten Europe en het Noord-Limburgse Grassa. Graseiwit is een geschikt alternatief voor soja, een ingrediënt dat nu vaak in vleesvervangers wordt gebruikt. Grassa en Schouten gaan de komende jaren de toepassingsmogelijkheden van...
Internationale vleessector komt samen bij IFFA 2022
Messe Frankfurt staat van 14 tot en met 19 mei is het teken van IFFA 2022. Op deze toonaangevende internationale vakbeurs voor de vleesindustrie komen iedere drie jaar slagers, toeleveranciers en mensen uit de voedingsindustrie bijeen.
Tweede plaats KVK Innovatie Top 100 voor Schouten Europe
Schouten Europe behaalde met de plantaardige tonijn de tweede plaats in de KVK Innovatie Top 100. De Brabantse producent en ontwikkelaar van vlees- en visvervangers moest alleen Grown.bio dat een duurzaam alternatief voor piepschuim produceert voor zich laten.