Veiligheidswaarschuwing frisse gerookte zalmsalade Albert Heijn

Zalmsalade AH

Albert Heijn waarschuwt klanten met een selderij-of sulfietallergie de frisse gerookte zalmsalade van het Albert Heijn merk niet te eten. Onderop het product zit per ongeluk het verkeerde etiket. De supermarkt heeft daarom besloten het product uit de winkels terug te halen.

Allergenen zalmsalade Albert Hein

Door het verkeerde etiket kloppen de ingrediënten die op de verpakking staan niet. In de frisse gerookte zalmsalade zitten de allergenen selderij en sulfiet. Die staan nu beide niet als ingrediënt op het etiket. Alle overige allergenen (mosterd, ei en vis) staan wel goed vermeld op het etiket.

Selderij-of sulfietallergie

Consumptie van het product kan problemen op leveren voor klanten met een selderij-of sulfietallergie. Albert Hein verzoekt hen dringend de frisse gerookte zalmsalade van het Albert Heijn-merk niet te eten en terug te brengen naar een Albert Heijn-winkel. Bij inlevering van het product krijgen zij het aankoopbedrag vergoed.

Voor meer informatie kunnen klanten terecht op www.ah.nl of contact opnemen met de gratis Servicelijn van Albert Heijn 0800 - 03 05.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Etiketeisen pluimveevlees veranderen

Etiketeisen pluimveevlees veranderen

De etiketeisen voor koelvers pluimveevlees gaan veranderen. Vanaf 1 januari 2023 zijn verkopers verplicht om een kader met icoontjes en begeleidende tekst op het etiket te plaatsen om consumenten te wijzen op het belang van hygiëne bij het bewaren en bereiden van pluimveevlees.

Helft ambachtelijke bedrijven informeert klant onvoldoende over allergenen

Helft ambachtelijke bedrijven informeert klant onvoldoende over allergenen

Veel retail, ambachtelijke en horecabedrijven informeren klanten niet goed over de allergenen in voedsel. Dat concludeert de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit op basis van de inspecties van ruim 5.000 bedrijven in 2021.

Zelftest voor allergenen in etenswaren

Zelftest voor allergenen in etenswaren

Onderzoekers van Wageningen University & Research (WUR) hebben een zelftest ontwikkeld waarmee consumenten in de toekomst thuis voedingsproducten kunnen testen op allergenen.