Veiligheidswaarschuwing frisse gerookte zalmsalade Albert Heijn

Zalmsalade AH

Albert Heijn waarschuwt klanten met een selderij-of sulfietallergie de frisse gerookte zalmsalade van het Albert Heijn merk niet te eten. Onderop het product zit per ongeluk het verkeerde etiket. De supermarkt heeft daarom besloten het product uit de winkels terug te halen.

Allergenen zalmsalade Albert Hein

Door het verkeerde etiket kloppen de ingrediënten die op de verpakking staan niet. In de frisse gerookte zalmsalade zitten de allergenen selderij en sulfiet. Die staan nu beide niet als ingrediënt op het etiket. Alle overige allergenen (mosterd, ei en vis) staan wel goed vermeld op het etiket.

Selderij-of sulfietallergie

Consumptie van het product kan problemen op leveren voor klanten met een selderij-of sulfietallergie. Albert Hein verzoekt hen dringend de frisse gerookte zalmsalade van het Albert Heijn-merk niet te eten en terug te brengen naar een Albert Heijn-winkel. Bij inlevering van het product krijgen zij het aankoopbedrag vergoed.

Voor meer informatie kunnen klanten terecht op www.ah.nl of contact opnemen met de gratis Servicelijn van Albert Heijn 0800 - 03 05.

Lees ook
AB InBev introduceert nieuwe bieretiketten voor verantwoord drinken

AB InBev introduceert nieuwe bieretiketten voor verantwoord drinken

Bierbrouwerij AB InBev gaat al haar bieretiketten aanpassen met tips voor verantwoord drinken, zoals ‘Drink niet als je zwanger bent’, ‘Drink niet als je rijdt’ en ‘Drink niet als je borstvoeding geeft’. Eind 2020 staan deze roulerende boodschappen op 60 procent van de etiketten, in 2021 op alle etiketten.

Marqt verkoopt wijn met natuurlijke sulfietvervanger

Marqt verkoopt wijn met natuurlijke sulfietvervanger

Marqt heeft een nieuwe wijn in de schappen. De Novatura pinot noir van Biologische wijngaard de Colonjes. Volgens de duurzame retailer is dit de eerste Europese wijn met een natuurlijke sulfietvervanger, het plantenextract Estaan.

Nestlé ontwikkelt allergenenreducerend kattenvoer

Nestlé ontwikkelt allergenenreducerend kattenvoer

Nestlé komt met een wonderlijk product dat uitkomst biedt voor dierenvrienden die allergisch zijn voor katten. Onder het merk Purina heeft het bedrijf namelijk kattenvoer ontwikkeld dat de hoeveelheid allergenen in het haar en de huidschilfers van de kat reduceert. Wereldwijd is een op de vijf volwassenen in meer of mindere mate allergisch voor...