Veiligheidswaarschuwing nougat taartpunten van Quaranta

Nougat Quaranta

Rosenberg Import b.v. waarschuwt voor de nougat taartpunten van Quaranta. Het bedrijf heeft vastgesteld dat het product 'Zachte nougat met pure chocolade en oranje schillen' foutief is geëtiketteerd als 'Zachte Nougat met bessen'. Het product bevat soja, terwijl dit niet op het etiket staat vermeld. Bij mensen met een soja-allergie kan de consumptie van dit product mogelijk klachten geven.

Beschrijving van het product

  • Verkoop benaming: zachte nougat met bessen
  • Artikelnummer: EP002735
  • Ean-code: 8 009650 065904
  • Ten minste houdbaar tot einde: 03/2019
  • Lotnummer: 170307
  • Gewicht: 120g
  • Aard van de verpakking: plastiek
  • Verkoop periode: vanaf 03/04/2017 liggen deze producten in de Nederlandse en Belgische winkels van Albert Heijn

Soja-allergie

Rosenberg Import b.v. adviseert mensen met een soja-allergie het product niet te eten. Klanten kunnen de nougat terugbrengen naar het punt van aankoop, waar het zal worden terugbetaald. Ook kunnen klanten het product terugsturen naar Rosenberg Import B.V. Het bedrijf raad consumenten die allergische reacties vertonen na het eten van het product aan een dokter te raadplegen. Voor consumenten die niet allergisch of intolerant zijn is er geen risico bij consumptie.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Sojaproducenten VS maken herkomst sojabonen traceerbaar

Sojaproducenten VS maken herkomst sojabonen traceerbaar

Sojaproducenten in de Verenigde Staten maken de herkomst van hun sojabonen traceerbaar in 80 landen, waaronder in Nederland. Met een nieuw systeem van overdraagbare certificaten kan de klant die sojabonen gebruikt precies zien waar de sojabonen vandaan komen en of ze op een duurzame manier zijn geteeld. In Nederland verwerken fabrikanten sojabonen in...

Nieuwe Warenwetbesluit Meel en Brood 1 juli van kracht

Nieuwe Warenwetbesluit Meel en Brood 1 juli van kracht

Het nieuwe Warenwetbesluit Meel en Brood gaat vanaf vrijdag 1 juli van kracht. Daarmee kan de consument voortaan aan de naam van het brood direct zien om welk soort brood het gaat: wit, bruin of volkoren.

Hoge kwaliteit etikettering steeds meer een must

Hoge kwaliteit etikettering steeds meer een must

Een etiket bevat dé informatie die een consument nodig heeft voor het maken van een aankoop. Best belangrijk dus dat een etiketteringsproces goed is ingericht. Niet alleen voor de consument, maar ook voor de tracebility van het product en de ingrediënten.