Vendingmachine volgens richtlijnen Voedingscentrum

Food&Drinks2Smile

Steeds meer scholen en sportkantines gaan voor de certificering van het Voedingscentrum voor de Gezonde School of Sportkantine. Het aanbod van vendingmachines bleef hier op achter. Daarom sloegen Vendingland, Vrumona en Food2Smile de handen ineen. Het resultaat is Food&Drinks2Smile: een vendingmachine met alleen verantwoorde keus in snoep, snacks en drank.

Food&Drinks2Smile

De machine is van Vendingland. In de machine zitten de bewustere frisdranken van Vrumona en Free From snoep, koek en snacks van Food2Smile. Bijna het hele assortiment is minder dan 110 calorieën per eenheid. Hiermee volgt het aanbod de richtlijnen van het Voedingscentrum.

Geen slechte rode E-nummers

De verantwoorde vendingmachine gaat zelfs nog verder. In de producten zitten geen slechte rode E-nummers zoals Aspartaam. Daarmee is dit een uniek concept Nederland.

Lees ook:

   
Lees ook
Aanpassingen Nutri-Score positief volgens expert ING

Aanpassingen Nutri-Score positief volgens expert ING

Tegen het einde van 2022 worden de criteria voor het voedingslabel Nutri-Score strenger. De rekenmethodiek krijgt een update waardoor ongezonde producten geen A of B-score meer krijgen. Ceel Elemans, sector specialist Food bij ING, reageert op dit bericht van EVMI. “Consument maakt met verbeterde Nutri-Score makkelijker gezondere voedingskeuzes.”

Plastic handgrepen multiverpakkingen frisdrank verdwijnen

Plastic handgrepen multiverpakkingen frisdrank verdwijnen

De plastic handgrepen van multiverpakkingen frisdrank en water in de supermarkt gaan verdwijnen. Albert Heijn, Jumbo, Coca-Cola in Nederland, en Vrumona hebben besloten om hier mee te stoppen.

Rauwe kip wassen verspreidt bacteriën in keuken

Rauwe kip wassen verspreidt bacteriën in keuken

Voor de bereiding van kip wast meer dan een kwart van de Nederlanders het rauwe vlees eerst onder de kraan. Dat is geen goed idee blijkt uit nieuw onderzoek van het Voedingscentrum. Hierdoor kunnen bacteriën op de kip zich juist door de keuken verspreiden.