Vendingmachine volgens richtlijnen Voedingscentrum

Food&Drinks2Smile

Steeds meer scholen en sportkantines gaan voor de certificering van het Voedingscentrum voor de Gezonde School of Sportkantine. Het aanbod van vendingmachines bleef hier op achter. Daarom sloegen Vendingland, Vrumona en Food2Smile de handen ineen. Het resultaat is Food&Drinks2Smile: een vendingmachine met alleen verantwoorde keus in snoep, snacks en drank.

Food&Drinks2Smile

De machine is van Vendingland. In de machine zitten de bewustere frisdranken van Vrumona en Free From snoep, koek en snacks van Food2Smile. Bijna het hele assortiment is minder dan 110 calorieën per eenheid. Hiermee volgt het aanbod de richtlijnen van het Voedingscentrum.

Geen slechte rode E-nummers

De verantwoorde vendingmachine gaat zelfs nog verder. In de producten zitten geen slechte rode E-nummers zoals Aspartaam. Daarmee is dit een uniek concept Nederland.

Lees ook:

   
Lees ook
Conclusies onderzoek naar gezondheid biologische kippen onder druk aangepast

Conclusies onderzoek naar gezondheid biologische kippen onder druk aangepast

In 2005-2007 liep in Nederland een grootschalig onderzoek naar de gezondheid van biologische kippen. In televisieprogramma Zembla vertelde de toenmalig onderzoeksleider dat ze onder druk de resultaten aanpaste. Uit het onderzoek zouden aanwijzingen blijken dat biologisch voedsel gezonder is, maar de officiële conclusie was dat er geen conclusie mogelijk...

TivoliVredenburg creëert circulair logistiek systeem

TivoliVredenburg creëert circulair logistiek systeem

Muziekpodium TivoliVredenburg zorgde ervoor dat bierbrouwerij AB InBev de lege flesjes van frisdrankproducent Vrumona vervoert waarna het bij de afvalverwerker terechtkomt. Daar worden de gebruikte flesjes tot nieuwe flesjes gemaakt.

Hoe maken we voedsel nog duurzamer en gezonder?

Hoe maken we voedsel nog duurzamer en gezonder?

Ons voedsel zit steeds slimmer in elkaar. Dierlijke eiwitten worden vervangen door plantaardige, suikers door laagcalorische zoetstoffen en kunstmatige smaakstoffen door natuurlijke alternatieven. Welke innovatieve, functionele ingrediënten maken on voedsel in de toekomst nog lekkerder en gezonder? En welke andere innovaties kunnen ons voedsel transformeren...

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren