Verdachten vervalsen Nutrilon-etiket opgepakt

De politie heeft twee verdachten gearresteerd die verdacht worden van het vervalsen van etiketten op Nutrilon-babyvoeding van Nutricia. Wat hun rol precies is, wordt nog onderzocht.

Nutricia waarschuwde eerder voor blikken zuigelingenvoeding Nutrilon Pepti 1 en Pepti 2 (bedoeld voor baby’s met een koemelkallergie), waarin geen koemelkvrije voeding zit.

Vervalste etiketten

Er zouden namelijk, buiten het reguliere verkoopkanaal, blikjes Nutrilon Nenatal 1 in de omloop zijn gebracht, met daarop vervalste etiketten van de koemelkvrije voeding Pepti 1 en Pepti 2.

Kinderen met een koemelkallergie die deze voeding binnenkrijgen, lopen het risico dat ze een ernstige allergische reactie krijgen.

'Niet via reguliere kanaal'

Volgens Nutricia zijn de blikken met onjuiste etiketten niet te koop bij winkels of apotheken die hun producten rechtstreeks van Nutricia krijgen. Ook zijn ze niet verkocht via de webwinkel van het bedrijf.

Nutricia meldt in de Volkskrant dat er bij het bedrijf geen klachten zijn binnengekomen over baby's die ziek zijn geworden door het melkpoeder.

De politie wil geen details geven over de opgepakte verdachten. Dit omdat het onderzoek nog loopt.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Nieuwe Warenwetbesluit Meel en Brood 1 juli van kracht

Nieuwe Warenwetbesluit Meel en Brood 1 juli van kracht

Het nieuwe Warenwetbesluit Meel en Brood gaat vanaf vrijdag 1 juli van kracht. Daarmee kan de consument voortaan aan de naam van het brood direct zien om welk soort brood het gaat: wit, bruin of volkoren.

Hoge kwaliteit etikettering steeds meer een must

Hoge kwaliteit etikettering steeds meer een must

Een etiket bevat dé informatie die een consument nodig heeft voor het maken van een aankoop. Best belangrijk dus dat een etiketteringsproces goed is ingericht. Niet alleen voor de consument, maar ook voor de tracebility van het product en de ingrediënten.

Consumentenbond: Alcoholfabrikanten moeten transparant zijn over hun producten

Consumentenbond: Alcoholfabrikanten moeten transparant zijn over hun producten

De Consumentenbond vindt dat alcoholfabrikanten niet transparant zijn over hun drank. Op het etiket ontbreken vaak de ingrediënten en voedingswaarde, zoals het aantal calorieën en het suikergehalte. Daarom roept de Consumentenbond op tot verplichte etikettering op alcohol.