Verdachten vervalsen Nutrilon-etiket opgepakt

waarschuwing nutrilon

De politie heeft twee verdachten gearresteerd die verdacht worden van het vervalsen van etiketten op Nutrilon-babyvoeding van Nutricia. Wat hun rol precies is, wordt nog onderzocht.

Nutricia waarschuwde eerder voor blikken zuigelingenvoeding Nutrilon Pepti 1 en Pepti 2 (bedoeld voor baby’s met een koemelkallergie), waarin geen koemelkvrije voeding zit.

Vervalste etiketten

Er zouden namelijk, buiten het reguliere verkoopkanaal, blikjes Nutrilon Nenatal 1 in de omloop zijn gebracht, met daarop vervalste etiketten van de koemelkvrije voeding Pepti 1 en Pepti 2.

Kinderen met een koemelkallergie die deze voeding binnenkrijgen, lopen het risico dat ze een ernstige allergische reactie krijgen.

'Niet via reguliere kanaal'

Volgens Nutricia zijn de blikken met onjuiste etiketten niet te koop bij winkels of apotheken die hun producten rechtstreeks van Nutricia krijgen. Ook zijn ze niet verkocht via de webwinkel van het bedrijf.

Nutricia meldt in de Volkskrant dat er bij het bedrijf geen klachten zijn binnengekomen over baby's die ziek zijn geworden door het melkpoeder.

De politie wil geen details geven over de opgepakte verdachten. Dit omdat het onderzoek nog loopt.

Lees ook:

Lees ook
Zo denken Europeanen over voedselveiligheid (EFSA-rapport)

Zo denken Europeanen over voedselveiligheid (EFSA-rapport)

De Europese voedselveiligheidsautoriteit EFSA onderzocht met een enquête onder meer dan 27.000 respondenten hoe Europese burgers tegen voedselveiligheid aankijken. In 2010 werd voor het laatst een soortgelijke enquête over dit onderwerp gehouden. Het uitgebreide rapport dat de EFSA heeft opgesteld staat vol interessante inzichten. Bijvoorbeeld...

Meeste fraude in de vissector, volgens EU-rapport

Meeste fraude in de vissector, volgens EU-rapport

Het aantal voedselfraudezaken dat is gemeld bij het Europese netwerk voor voedselfraude is in 2018 flink gestegen. Dat staat in het jaarlijkse rapport van het netwerk, opgesteld door de Europese Commissie. Over de vissector zijn het hoogste aantal meldingen gemaakt, stelt het rapport. In 2018 werden in totaal 234 zaken gemeld via het AAC-systeem...

NVWA: Ingrediënt ‘toegevoegd water’ moet op het etiket

NVWA: Ingrediënt ‘toegevoegd water’ moet op het etiket

Vlees- en visproducenten krijgen van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) tot 10 juli om het ingrediënt ‘toegevoegd water’ op het etiket te zetten, schrijft de Volkskrant. Dat geldt voor alle producten waarvan minstens 5 procent van het gewicht bestaat uit toegevoegd water. De ingreep volgt op een steekproef door de Volkskrant, waaruit...