Verkade behoudt Koninklijke Status

6 november 2017

Verkade mag zich ook de komende vijfentwintig jaar Koninklijk noemen. Burgemeester Hamming van Zaanstad overhandigde vandaag (6 november) namens Zijne Majesteit de Koning het predicaat waarmee dit wordt bekrachtigd. Tijdens een feestelijke bijeenkomst werd in aanwezigheid van de 'Meisjes van Verkade' het predicaat ondertekend en overhandigd.

Verkade, bekend van koekjes en chocolade, kreeg in 1950 voor het eerst het predicaat Koninklijk toegekend. “We zijn erg trots en dankbaar voor deze erkenning. We vinden het fantastisch dat wij al meer dan de helft van ons 131 jarig bestaan deze Koninklijke erkenning mogen dragen”, aldus Koen Regout, Managing Director van Koninklijke Verkade.

Om in aanmerking te komen voor het predicaat Koninklijk moet een organisatie voldoen aan tenminste drie voorwaarden. De organisatie moet een belangrijke plaats innemen in het vakgebied, van landelijke betekenis zijn en (in principe) tenminste honderd jaar bestaan.

Koninklijke Verkade werd in 1886 opgericht in Zaandam. Het is de bekende fabrikant van heerlijke koekjes en chocolade onder de merken Verkade en Sultana. Het bedrijf is onderdeel van Pladis, een koek- en chocoladebedrijf dat actief is in 130 landen.

Altijd op de hoogte blijven?