Verpakkingsfabrikant Remmert Dekker viert jublieum met ontwerpwedstrijd

8 september 2021

Remmert Dekker Packaging bestaat dit jaar 125 jaar. Het bedrijf uit Wormer trapte het jubileumjaar begin september af met een ontwerpwedstrijd voor medewerkers. Een nieuwe verpakking van de toekomst, zoekt de firma.

Wouter Wigman, Marketing & Design Manager: “De verpakkingswedstrijd is speciaal bedoeld voor ons personeel, dat alle registers mag opentrekken om een nieuwe verpakking te ontwerpen. Hierbij moeten de elementen duurzaam, recyclebaar en toekomstbestendig een belangrijke rol spelen.”

De firma organiseert voor klanten en relaties later in het jubileumjaar een speciale dag om een kijkje in de keuken te bieden. Mederwerkers van diverse afdelingen tonen dan innovaties en fabricageprocessen.

Remmert Dekker is een Noord-Hollands familiebedrijf, in 1896 opgericht door de opa van Annemarie Dekker, Remmert Dekker Pietzoon. In 2019 nam CEO Tjarda Grimbergen het stokje over van Annemarie Dekker. In het persbericht vertelt zij over hun nominatie voor de de Carton Excellence Awards, die op 6 september zijn uitgereikt. Remmert Dekker was de enige Nederlandse fabrikant van kartonverpakkingen die genomineerd was. Het ging specifiek om de verpakking van Pink Lady-appels. 

Tot slot wordt eind 2021 ook een nieuwe verpakkingsmachine in gebruik genomen. “De ingebruikname maakt onderdeel uit van [onze] toekomstgerichte strategie”, zegt Grimbergen. Ze verwacht een voortgaande groei voor het bedrijf, onder meer doordat het tijdig geanticipeerd heeft op de veranderende Europese wetgeving rondom plastic en voedselverpakkingen.

 

Altijd op de hoogte blijven?