Verruiming subsidieregeling gedeelde faciliteiten voor innovaties in Gelderland en Utrecht

landbouw-biologisch-unsplash

De verruiming van de subsidieregeling van de Regio Deal Foodvalley biedt bedrijven en instellingen in Gelderland en Utrecht tot maximaal 50% subsidie aan nieuwe faciliteiten die bijdragen aan de transitie van het voedselsysteem. Tot 15 juni 2022 kunnen aanvragen voor subsidie ingediend worden.

Het doel van de subsidie is om innovatie te versnellen, innovatieve activiteiten waarbij kennis gedeeld wordt te stimuleren en om meer organisaties met elkaar te laten samenwerken. De regeling is bedoeld om bedrijven en instellingen te stimuleren nieuwe faciliteiten te realiseren in de provincies Utrecht en Gelderland.

Voorwaarden

  • De subsidieregeling is beschikbaar voor organisaties die gezamenlijk een kennis- en innovatiecluster willen oprichten, waarbinnen een gedeelde faciliteit wordt gerealiseerd op het terrein van bijvoorbeeld eiwittransitie, circulaire agrifood en/of voeding en gezondheid. Het cluster bestaat uit minimaal drie organisaties, waarvan bij voorkeur een kennispartner.
  • De aanvraag gaat over investeringen in gedeelde pilot-plantfaciliteiten of testfaciliteiten. Het betreft de Technology Readiness Levels 5-8: van validatieproces van het prototype tot en met product/dienst is compleet en operationeel (TRL5-8).
  • De investeringen zijn gericht op het mogelijk maken van innovaties en een snelle vertaalslag naar de markt, waardoor bedrijven sneller en efficiënter producten op de markt kunnen brengen.
  • De faciliteiten zijn behalve voor de aanvragers ook toegankelijk voor andere partijen tegen een marktconforme prijs.

Maximale vergoeding

De subsidie is maximaal 50% van de in aanmerking komende (subsidiabele) kosten tot een maximum van € 4 mln. per aanvraag. Subsidiabele kosten bestaan uit investerings- en exploitatiekosten; hierbij wordt als uitgangspunt gebruikt dat van de subsidiabele kosten minimaal 70% ten goede komt aan investeringen en maximaal 30% aan exploitatiekosten. Ook kunnen experimentele kosten voor het in gebruik nemen van de bedrijfsmiddelen in het innovatiecluster opgevoerd worden.

Aanvraag indienen

Voor meer informatie over de subsidie of het indienen van een aanvraag, bekijk de voorwaarden of mail naar facilities@foodvalley.nl. De subsidieaanvraag dient uiterlijk 15 juni 2022 kenbaar gemaakt te zijn. De subsidieaanvragen worden in opdracht van Regio Deal Foodvalley, behandeld door Foodvalley NL en de provincie Gelderland. 

Thema's
Lees ook
HAS Hogeschool studenten winnen Bunzl Packaton 2022 met verpakkingsconcept voor donuts

HAS Hogeschool studenten winnen Bunzl Packaton 2022 met verpakkingsconcept voor donuts

De jaarlijkse Bunzl Packaton voor de tweedejaars studenten van de opleiding Food Innovation aan de HAS Hogeschool in Den Bosch vond 23 februari plaats. Studenten Hanneke, Britt en Wendy wonnen de Bunzl Packaton met hun verpakkingsconcept ‘Look at my donut’.

Koffiefrisdrank ‘Bakkie Bruis’ wint Dutch Food Week KickStartShow 2022

Koffiefrisdrank ‘Bakkie Bruis’ wint Dutch Food Week KickStartShow 2022

Afgelopen week zijn de prijzen voor de Dutch Food Week KickStartShow uitgereikt. Op de eerste plaats staat HAS-student Pablo Schultz, die met zijn startup Bakkie Bruis een koffiefrisdrank introduceert.

Onderzoekers WUR bootsen dierlijk vet na met 3D-geprinte proteïnepasta

Onderzoekers WUR bootsen dierlijk vet na met 3D-geprinte proteïnepasta

Onderzoekers van Wageningen University & Research kunnen met een 3D-geprinte pasta de structuur van reuzel nabootsen. De pasta bestaat uit plantaardige olie en erwtenproteïne. Als volgende stap willen de onderzoekers de smaak perfectioneren, om deze geschikt te maken als basis voor vleesvervangers.