Verruiming subsidieregeling Regio Deal Foodvalley

Geld_pixabay

Foto: Pixabay

Gezamenlijk investeren in nieuwe innovatiefaciliteiten, zoals demonstratie- en testfaciliteiten en pilot productiefaciliteiten met het doel om innovatieve activiteiten te stimuleren. De verruiming van de subsidieregeling van de Regio Deal Foodvalley biedt bedrijven en instellingen tot max. 50% subsidie aan nieuwe faciliteiten van doorontwikkeling prototypes tot en met marktintroductie (TRL 5-8) die bijdragen aan de transitie van het voedselsysteem. Doel is maximale productiviteit realiseren en innovatie versnellen door faciliteiten te delen. Want dat is snel, duurzaam en kostenbesparend. Een aanvraag voor subsidie dient uiterlijk 15 juni 2022 kenbaar gemaakt te worden.

Doel van de subsidie

De gedeelde faciliteiten dragen bij aan het versnellen van innovatie, het stimuleren van innovatieve activiteiten waarbij kennis gedeeld wordt, technologieoverdracht plaatsvindt en meer organisaties ervoor kiezen met elkaar samen te werken. De regeling is bedoeld om bedrijven en instellingen te stimuleren nieuwe faciliteiten te realiseren in de provincies Gelderland en Utrecht.

Voorwaarden

  • De subsidieregeling is beschikbaar voor organisaties die gezamenlijk een kennis- en innovatiecluster willen oprichten, waarbinnen een gedeelde faciliteit wordt gerealiseerd op het terrein van bijvoorbeeld eiwittransitie, circulaire agrifood en/of voeding en gezondheid. Het cluster bestaat uit minimaal drie organisaties, waarvan bij voorkeur een kennispartner.
  • De aanvraag gaat over investeringen in gedeelde pilot-plantfaciliteiten of testfaciliteiten. Het betreft de Technology Readiness Levels 5-8: van validatieproces van het prototype tot en met product/dienst is compleet en operationeel (TRL5-8).
  • De investeringen zijn gericht op het mogelijk maken van innovaties en een snelle vertaalslag naar de markt, waardoor bedrijven sneller en efficiënter producten op de markt kunnen brengen.
  • De faciliteiten zijn behalve voor de aanvragers ook toegankelijk voor andere partijen tegen een marktconforme prijs.

Maximale vergoeding

De subsidie is maximaal 50% van de in aanmerking komende (subsidiabele) kosten tot een maximum van € 4 mln. per aanvraag. Subsidiabele kosten bestaan uit investerings- en exploitatiekosten; hierbij wordt als uitgangspunt gebruikt dat van de subsidiabele kosten minimaal 70% ten goede komt aan investeringen en maximaal 30% aan exploitatiekosten. Ook kunnen experimentele kosten voor het in gebruik nemen van de bedrijfsmiddelen in het innovatiecluster opgevoerd worden.

Aanvraag indienen

Voor meer informatie, bekijk de voorwaarden. Voor meer informatie over de subsidie of het indienen van een aanvraag mail naar facilities@foodvalley.nl. De subsidieaanvraag dient uiterlijk 15 juni 2022 kenbaar gemaakt te zijn. 

De subsidieaanvragen worden in opdracht van Regio Deal Foodvalley behandeld door Foodvalley NL en de provincie Gelderland. Naast deze subsidies kunnen organisaties ook voor advies over andere subsidies en financiële regelingen specifiek voor gedeelde faciliteiten terecht bij Foodvalley NL.

Lees ook
Is jouw faciliteit klaar voor de eiwittransitie?

Is jouw faciliteit klaar voor de eiwittransitie?

Innovatieplatform Foodvalley NL introduceert de Facility Switch Quickscan, een vragenlijst voor voedselproducenten om na te gaan of hun faciliteit in potentie geschikt is voor een switch naar meer eiwitrijke en/of plantaardige producten.

Je ei kwijt in gist

Je ei kwijt in gist

Start-up FUMI Ingredients ontwikkelt eiwitpoeder gemaakt uit overgebleven gist van bierbrouwerijen. Een samenwerkingsproject genaamd EGGcited en een boost van €1,3 miljoen subsidie, gaan de opschaling van het product naar het volgende level brengen.

Ondernemers kunnen tot 30 juni SLIM-subsidie aanvragen

Ondernemers kunnen tot 30 juni SLIM-subsidie aanvragen

Werkgevers hebben tot 30 juni de tijd om de SLIM-subsidie aan te vragen. Deze regeling is bestemd voor samenwerkingsverbanden van minimaal twee mkb-ondernemingen. Met deze subsidie kunnen ondernemers de kennis, vaardigheden en beroepshouding van hun werknemers verder ontwikkelen.