‘Verspilling is Verrukkelijk’ tegen voedselverspilling

Verspilling is verrukkelijk

Achttien ondernemers lanceren samen met MVO Nederland het platform Verspilling is Verrukkelijk. Ze ontwikkelen en verkopen producten die gemaakt zijn van reststromen, ingrediënten die anders zouden worden weggegooid of verwerkt worden tot diervoeder en biogas. Voedsel is te kostbaar om te verspillen, vinden de initiatiefnemers.

Eerder brachten zij innovatieve producten op de markt als soep van kromme groente (Kromkommer), bier van oud brood (Instock) of zeep gemaakt van sinaasappelschillen (Beeblue). Een campagne moet hun positieve aanpak onder de aandacht brengen van het winkelend publiek en zo mensen stimuleren om zelf voedselverspilling te voorkomen. De eerste supermarkten hebben al aangekondigd een Verspilling is Verrukkelijk-schap in te richten en het assortiment komt op steeds meer plaatsen beschikbaar, waaronder (bedrijfs)restaurants.

Bron: Foodlog

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Too Good To Go redde 18 miljoen maaltijden in vijf jaar

Too Good To Go redde 18 miljoen maaltijden in vijf jaar

Het platform Too Good To Go is deze maand vijf jaar actief in Nederland. Deze app tegen voedselverspilling redde in die tijd 18 miljoen maaltijden, wat neerkomt op ongeveer één maaltijd per inwoner. Ook wereldwijd namen de cijfers de afgelopen anderhalf jaar toe. In totaal zijn er inmiddels al 200 miljoen maaltijden gered.

Lidl doneert 1,3 miljoen porties groente en fruit aan Voedselbanken

Lidl doneert 1,3 miljoen porties groente en fruit aan Voedselbanken

Lidl gaat jaarlijks 600.000 kilo groente en fruit doneren aan Voedselbanken Nederland, wat gelijk staat aan ruim 1,3 miljoen porties groente en fruit. Dat maakte de supermarktketen bekend tijdens het jubileumdiner in de Kookfabriek in Utrecht waar Lidl en Voedselbanken Nederland hun 10-jarige samenwerking vierden.

Flevolandse zorgorganisaties in actie om voedselverspilling tegen te gaan

Flevolandse zorgorganisaties in actie om voedselverspilling tegen te gaan

In opdracht van provincie Flevoland en gemeente Lelystad zijn vijf Flevolandse zorglocaties van Coloriet en Woonzorg Flevoland samen met Greendish de uitdaging aangegaan om voedselverspilling tegen te gaan. Op elke locatie is de voedselverspilling in hun keuken, koelkast en op het bord gemeten om hun kennis en bewustzijn te vergroten. Met als resultaat:...