‘Verspilling is Verrukkelijk’ tegen voedselverspilling

Verspilling is verrukkelijk

Achttien ondernemers lanceren samen met MVO Nederland het platform Verspilling is Verrukkelijk. Ze ontwikkelen en verkopen producten die gemaakt zijn van reststromen, ingrediënten die anders zouden worden weggegooid of verwerkt worden tot diervoeder en biogas. Voedsel is te kostbaar om te verspillen, vinden de initiatiefnemers.

Eerder brachten zij innovatieve producten op de markt als soep van kromme groente (Kromkommer), bier van oud brood (Instock) of zeep gemaakt van sinaasappelschillen (Beeblue). Een campagne moet hun positieve aanpak onder de aandacht brengen van het winkelend publiek en zo mensen stimuleren om zelf voedselverspilling te voorkomen. De eerste supermarkten hebben al aangekondigd een Verspilling is Verrukkelijk-schap in te richten en het assortiment komt op steeds meer plaatsen beschikbaar, waaronder (bedrijfs)restaurants.

Bron: Foodlog

Lees ook
Om het voedselsysteem verspillingsvrij te maken is inzicht per sector noodzakelijk

Om het voedselsysteem verspillingsvrij te maken is inzicht per sector noodzakelijk

Uit de Monitor Voedselverspilling blijkt dat de voedselverspilling in 2019 daalde met 8 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. “Mooi dat de monitor aantoont dat de algehele verspilling afneemt”, zegt Toine Timmermans, directeur van de stichting Samen Tegen Voedselverspilling. “Maar om gericht impact te maken voor een verspillingsvrij voedselsysteem,...

Samen Tegen Voedselverspilling start voucherregeling 2022

Samen Tegen Voedselverspilling start voucherregeling 2022

Ook in 2022 opent Samen Tegen Voedselverspilling een voucherregeling. Hiermee wil de stichting innovaties voor een circulaire voedselketen stimuleren. In 2021 ging het eerste voucher naar Paprikasorteerder en -verpakker Rainbow Kleinpak.

Verbindend platform | Voedselverspilling vanaf het begin voorkomen

Verbindend platform | Voedselverspilling vanaf het begin voorkomen

Wereldwijd wordt jaarlijks ongeveer een derde van het geproduceerde voedsel verspild, zo’n 1,3 miljard ton. Alleen in Duitsland is dat jaarlijks ongeveer 12 miljoen ton.