Verstegen Spices & Sauces lanceert eetbare vullingen voor 3D-foodprinter

Horecava_3D

Verstegen Spices & Sauces lanceerde eetbare vullingen voor de 3D-foodprinter tijdens de Horecava. Dit gebeurt in samenwerking met ByFlow, producent van de foodprinter Focus. Op de Horecava krijgen bezoekers de mogelijkheid om de 3D-foodprinter zelf uit te proberen.

De eerste vulling bestaat uit bietenpuree, kardemon, piment en knoflook, een puree van knolselderij en macadamia of een gel van citroen, agar-agar en kervel. De smaken kwamen in samenwerking met Jan Smink van driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle tot stand. Smink is ambassadeur van ByFlow.

De cartridges komen eind februari/begin maart op de markt. Klanten kunnen kiezen uit ongeveer 20 verschillende vaste ontwerpen. Het is ook mogelijk om een eigen ontwerp samen te stellen.

Een 3D-foodprinter kan binnen 2 tot 10 minuten het gewenste gerecht of decoratie printen. Ook kan de printer vormen ontwerpen die niet met de hand te maken zijn. Momenteel maken vooral restaurants, cateraars, patissiers en de medische zorg gebruik van de 3D-printer. Jeroen van der Graaf, creatief directeur bij Verstegen Spices & Sauces, verwacht dat binnen nu en één jaar ook particulieren 3D-foodprinters gaan gebruiken.

Lees ook
Deze 3D-geprinte voedselprojecten veranderen onze manier van eten

Deze 3D-geprinte voedselprojecten veranderen onze manier van eten

3D-geprint voedsel belooft de manier waarop we voedsel waarnemen, bereiden en eten voor altijd te veranderen. Met een 3D-printer voor eten kun je je vrienden snoep en chocolaatjes in de vorm van hun gezicht cadeau doen, een heerlijke hamburger helemaal zelf maken of zelfs hartvormige pizza 3D-printen om je verjaardag te vieren - en dat allemaal binnen...

FELIXprinters brengt serie 3D foodprinters op de markt

FELIXprinters brengt serie 3D foodprinters op de markt

FELIXprinters uit IJsselstein brengt een serie 3D foodprinters op de markt. De foodprinters kunnen gerechten en voedingsmiddelen zoals pasta’s, chocolade, puree, vetten of soja bereiden.FELIXprinters uit IJsselstein brengt een serie 3D foodprinters op de markt. De foodprinters kunnen gerechten en voedingsmiddelen zoals pasta’s, chocolade, puree, vetten...

Keurslager en ’t Stoepje genomineerd voor Foodservice Award 2022

Keurslager en ’t Stoepje genomineerd voor Foodservice Award 2022

De genomineerden voor de Foodservice Award 2022 zijn bekend. Er zijn twintig genomineerden verspreid over negen categorieën. ’t Stoepje is genomineerd in de categorie Marktkramen, de Keurslager in de categorie Speciaalzaken.