Verstegen Spices & Sauces lanceert eetbare vullingen voor 3D-foodprinter

Horecava_3D

Verstegen Spices & Sauces lanceerde eetbare vullingen voor de 3D-foodprinter tijdens de Horecava. Dit gebeurt in samenwerking met ByFlow, producent van de foodprinter Focus. Op de Horecava krijgen bezoekers de mogelijkheid om de 3D-foodprinter zelf uit te proberen.

De eerste vulling bestaat uit bietenpuree, kardemon, piment en knoflook, een puree van knolselderij en macadamia of een gel van citroen, agar-agar en kervel. De smaken kwamen in samenwerking met Jan Smink van driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle tot stand. Smink is ambassadeur van ByFlow.

De cartridges komen eind februari/begin maart op de markt. Klanten kunnen kiezen uit ongeveer 20 verschillende vaste ontwerpen. Het is ook mogelijk om een eigen ontwerp samen te stellen.

Een 3D-foodprinter kan binnen 2 tot 10 minuten het gewenste gerecht of decoratie printen. Ook kan de printer vormen ontwerpen die niet met de hand te maken zijn. Momenteel maken vooral restaurants, cateraars, patissiers en de medische zorg gebruik van de 3D-printer. Jeroen van der Graaf, creatief directeur bij Verstegen Spices & Sauces, verwacht dat binnen nu en één jaar ook particulieren 3D-foodprinters gaan gebruiken.

Lees ook
Studenten krijgen prijs voor onderzoek naar Indiase voedselbossen

Studenten krijgen prijs voor onderzoek naar Indiase voedselbossen

Op 4 februari vond de twaalfde editie van HAS Food Experience plaats. 4e-jaars studenten van de school presenteerden hun projecten in het thema ‘Today’s Food Challenges’. Enkele van die projecten werd extra in het zonnetje gezet met een prijs, waaronder een project voor Verstegen Spices & Sauces waarbij de haalbaarheid van chilipeperteelt...

Start van de Horecava

Start van de Horecava

Vandaag, 13 januari, om 10.00 openen de deuren van de RAI Amsterdam voor de 64e editie van Horecava. Deze editie staat in het teken van voedselverspilling, veggie & vegan en Brasserie 2050. Op de beurs vinden de bezoekers vele innovaties zoals vegetarische tonijnsushi, oplossingen voor personeelsproblematiek, koffiekopje van koffiedrab, chips van vlees...

Houwers Groep reikt Voedselveiligheid Bokaal uit na Horecava

Houwers Groep reikt Voedselveiligheid Bokaal uit na Horecava

Jaarlijks vinden tijdens Horecava de Lekkerste Wedstrijden plaats. Elke deelnemer wordt door de inspecteurs van Houwers Groep grondig gekeurd op een voedselveilige en hygiënische werkwijze. Om het belang van voedselveiligheid extra te benadrukken, roept het inspectiebureau de Voedselveiligheid Bokaal Horecava 2020 in het leven.