Verstegen Spices & Sauces lanceert eetbare vullingen voor 3D-foodprinter

Horecava_3D

Verstegen Spices & Sauces lanceerde eetbare vullingen voor de 3D-foodprinter tijdens de Horecava. Dit gebeurt in samenwerking met ByFlow, producent van de foodprinter Focus. Op de Horecava krijgen bezoekers de mogelijkheid om de 3D-foodprinter zelf uit te proberen.

De eerste vulling bestaat uit bietenpuree, kardemon, piment en knoflook, een puree van knolselderij en macadamia of een gel van citroen, agar-agar en kervel. De smaken kwamen in samenwerking met Jan Smink van driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle tot stand. Smink is ambassadeur van ByFlow.

De cartridges komen eind februari/begin maart op de markt. Klanten kunnen kiezen uit ongeveer 20 verschillende vaste ontwerpen. Het is ook mogelijk om een eigen ontwerp samen te stellen.

Een 3D-foodprinter kan binnen 2 tot 10 minuten het gewenste gerecht of decoratie printen. Ook kan de printer vormen ontwerpen die niet met de hand te maken zijn. Momenteel maken vooral restaurants, cateraars, patissiers en de medische zorg gebruik van de 3D-printer. Jeroen van der Graaf, creatief directeur bij Verstegen Spices & Sauces, verwacht dat binnen nu en één jaar ook particulieren 3D-foodprinters gaan gebruiken.

Lees ook
Horecava 2022 gaat niet door

Horecava 2022 gaat niet door

De organisatie van de Horecava heeft besloten om de beurs van 2022 te annuleren. De afgelopen twee jaar waren zwaar voor horecaondernemers en die druk blijft voorlopig op de sector liggen. Daarom is volgens de organisatie een evenement als de horecava “ondoenlijk en onwenselijk”.

Horecava uitgesteld naar voorjaar 2022

Horecava uitgesteld naar voorjaar 2022

De organisatie van de Horecava heeft besloten om de vakbeurs voor de horeca te verplaatsen naar het voorjaar 2022. De nieuwe datum is nog niet bekend. De beurs stond gepland voor 10 tot en met donderdag 13 januari. Bij de beurs staat het fysiek verbinden en gastvrijheid centraal staan. Door de huidige omstandigheden in - en de druk op - de markt,...

Verstegen's Marianne van Keep ‘MVO Manager van het jaar 2020/21’

Verstegen's Marianne van Keep ‘MVO Manager van het jaar 2020/21’

Marianne van Keep, Chief Sustainability Officer bij Verstegen Spices & Sauces, kreeg 11 november de titel ‘MVO Manager van het jaar 2020/21’ toegekend tijdens het Nationaal Sustainability Congres in Hilversum.