Verstegen Spices & Sauces lanceert eetbare vullingen voor 3D-foodprinter

Horecava_3D

Verstegen Spices & Sauces lanceerde eetbare vullingen voor de 3D-foodprinter tijdens de Horecava. Dit gebeurt in samenwerking met ByFlow, producent van de foodprinter Focus. Op de Horecava krijgen bezoekers de mogelijkheid om de 3D-foodprinter zelf uit te proberen.

De eerste vulling bestaat uit bietenpuree, kardemon, piment en knoflook, een puree van knolselderij en macadamia of een gel van citroen, agar-agar en kervel. De smaken kwamen in samenwerking met Jan Smink van driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle tot stand. Smink is ambassadeur van ByFlow.

De cartridges komen eind februari/begin maart op de markt. Klanten kunnen kiezen uit ongeveer 20 verschillende vaste ontwerpen. Het is ook mogelijk om een eigen ontwerp samen te stellen.

Een 3D-foodprinter kan binnen 2 tot 10 minuten het gewenste gerecht of decoratie printen. Ook kan de printer vormen ontwerpen die niet met de hand te maken zijn. Momenteel maken vooral restaurants, cateraars, patissiers en de medische zorg gebruik van de 3D-printer. Jeroen van der Graaf, creatief directeur bij Verstegen Spices & Sauces, verwacht dat binnen nu en één jaar ook particulieren 3D-foodprinters gaan gebruiken.

Lees ook
Gepersonaliseerd voedsel uit de 3D-printer

Gepersonaliseerd voedsel uit de 3D-printer

Wageningen Universiteit en de Technische Universiteit Eindhoven gaan samen een intelligent model ontwikkelen, dat de kans van slagen van 3D-geprint voedsel aangeeft.

Horecavakbeurs Horecava 2021 volledig online

Horecavakbeurs Horecava 2021 volledig online

Horecava, jaarlijks in januari in RAI Amsterdam en de grootste horecavakbeurs van Nederland, wordt als gevolg van de coronacrisis volledig online georganiseerd. Het online evenement wordt gehouden op maandag 1 februari 2021.

Verstegen wint Business and Biodiversity award

Verstegen wint Business and Biodiversity award

Verstegen Spices & Sauces won op 3 november de Business and Biodiversity Award. De prijs werd toegekend door de vakjury van de European Business Award voor Environment, een initiatief van de Europese Commissie.