Verstegen wint Business and Biodiversity award
Verstegen Spices & Sauces won op 3 november de Business and Biodiversity Award. De prijs werd toegekend door de vakjury van de European Business Award voor Environment, een initiatief van de Europese Commissie. Andere genomineerden waren onder andere Heineken España, Bahnlog GmbH, Biovilla - Cooperative for Sustainable Development en Semillas Cantueso S.L.
De European Business Award inspireert bedrijven om aan de slag te gaan met een combinatie van innovatie, economische levensvatbaarheid, zorg voor milieu en de sociale verantwoordelijkheid. De vakjury kende de prijs toe aan Verstegen vanwege de stappen die het familiebedrijf heeft gezet om via duurzame landbouwmethodes de posities van de boeren te verbeteren.
Duurzaamheid
Biodiversiteit is een belangrijke pijler in het duurzaamheidsbeleid van Verstegen. In 2019 startte het bedrijf met het aanplanten van duurzame voedselbossen. Deze landbouwmethode levert naast CO2 opname ook meer biodiversiteit, hogere opbrengsten voor de boeren, gezondere planten, betere oogstkwaliteit en betere bodemgesteldheid op. De groene draad hierin is de investering in 'regeneratieve agroforestry’, een duurzaam landbouwsysteem waarbij verschillende gewassen op een perceel worden verwerkt.
"De European Business Award helpt Verstegen om haar duurzaamheidsambities meer aandacht te geven in heel Europa. Samen met andere partners kan Verstegen namelijk meer impact maken dan alleen, op nationaal en internationaal niveau", aldus Verstegen.
Altijd op de hoogte blijven?
Meer over
Lees ook
Voedingsmiddelenindustrie in de media – week 9
Tekorten aan groente en fruit, een nieuw Food Innovation Park en toestemming voor ontvet krekelpoeder in voedingsmiddelen. Wat lazen we afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.
Komt er een Europees label voor duurzaam voedsel?
Het moet makkelijker worden om de milieu-impact van producten te vergelijken, vinden het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en Wageningen University & Research (WUR). Wat daarbij zou kunnen helpen is een eenduidig Europees eco-label. De eerste stappen hiervoor zijn gezet.
Eén ecolabel voor duurzaamheid voedingsmiddelen
In Den Haag vond op 16 februari de eerste internationale conferentie plaats over de ontwikkeling van één Europees ecolabel voor duurzaamheid van voeding. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en Wageningen University & Research (WUR) nemen alvast de eerste stappen.