Vijf foodfestivals met één missie

VERS Academy

De bezoeker van een foodfestival van food knowledge voorzien. Dat is het doel van vijf Brabantse foodfestivals op 9 en 10 september. VERS Academy is aanwezig op deze festivals. Dit Brabantse samenwerkingsverband combineert serieuze discussies over voedsel en voedselproductie met cultuur, educatie, plezier, vermaak en lekker eten.

In vijf grote steden – Breda, 's-Hertogenbosch, Eindhoven, Helmond en Tilburg – treedt VERS Academy op als de leverancier van verdieping over vers, lokaal en gezond eten. Verschillende onderzoekers, wetenschappers en specialisten etaleren hun kennis over eten. Met lezingen, debatten, workshops, film en documentairevertoningen krijgt het publiek kennis over eten.

Vijf foodfestivals

Ieder festival presenteert VERS Academy een programma op maat. Daarnaast geven de festivals voorrang aan vers en lokaal. De festivals worden zoveel mogelijk open source en duurzaam geproduceerd.

In Eindhoven brengt het 'Dutch Chili Fest' op 10 september een ode aan de chilipeper. VERS Academy leert de bezoeker deze dag komen met insecten en ecologisch thuis-tuinieren.

'Cacao aan de Kade' is op 9 en 10 september. Dit festival viert het cacaoverleden en heden in Helmond. BIJ VERS Academy staat hier eerlijke handel centraal.

Het 'Food & Design Festival' onderzoekt de eetcultuur van de toekomst. Dit vindt plaats op 9 en 10 september in ’s-Hertogenbosch. Hier gaat VERS Academy in op de toekomst van het eten.

Op de Spoormarkt op 10 september in Tilburg eet de bezoeker wat de stad schaft. VERS Academy laat hier topchefs aan het woord.

En tot slot presenteert Fijnproevers & Smaakbarbaren guilty pleasures van eigen bodem. Dit foodfestival is op 9 en 10 september in Breda. De tegenstrijdigheden in ons eten staan hier centraal bij VERS Academy.

VERS Festivals
Lees ook
Helmond steekt miljoenen in stimulering voedselindustrie

Helmond steekt miljoenen in stimulering voedselindustrie

Investeren in de (high-tech) agrifoodsector loont, zo hebben gemeenten als Ede en Wageningen al bewezen. Ook de gemeente Helmond wil nu een flinke som geld steken in de ontwikkeling van een Food Tech Park dat de voedselindustrie in de stad moet stimuleren. Dit jaar start de bouw van een nieuwe hal met 3500 vierkante meter bedrijfsruimte voor ondernemers...

Trappisten vertalen hun geloof in duurzaam water voor hun bier

Trappisten vertalen hun geloof in duurzaam water voor hun bier

De Nederlandse trappistenbrouwerij van Koningshoeven, één van de 13 abdijen ter wereld die trappistenbier mogen produceren, brouwt 10 miljoen liter bier per jaar.  Voor de monniken begon dat commerciële succes te knagen. "We bidden zeven keer per dag tot God en danken hem voor zijn creatie, maar we deden niets tegen...

HAK opent nieuwe, flexibele stazakkenfabriek

HAK opent nieuwe, flexibele stazakkenfabriek

Groentefabrikant HAK heeft een nieuwe fabriek in gebruik genomen in het Brabantse Giessen. De nieuwe, flexibele productielijn is in staat volautomatisch stazakken van verschillende formaten en met verschillende producten af te vullen. De nieuwe fabriek is bedoeld voor stazakken variërend van 100 ml tot 2 liter, dus porties voor 1 persoon tot grootverbruik...