Vijf foodfestivals met één missie

VERS Academy

De bezoeker van een foodfestival van food knowledge voorzien. Dat is het doel van vijf Brabantse foodfestivals op 9 en 10 september. VERS Academy is aanwezig op deze festivals. Dit Brabantse samenwerkingsverband combineert serieuze discussies over voedsel en voedselproductie met cultuur, educatie, plezier, vermaak en lekker eten.

In vijf grote steden – Breda, 's-Hertogenbosch, Eindhoven, Helmond en Tilburg – treedt VERS Academy op als de leverancier van verdieping over vers, lokaal en gezond eten. Verschillende onderzoekers, wetenschappers en specialisten etaleren hun kennis over eten. Met lezingen, debatten, workshops, film en documentairevertoningen krijgt het publiek kennis over eten.

Vijf foodfestivals

Ieder festival presenteert VERS Academy een programma op maat. Daarnaast geven de festivals voorrang aan vers en lokaal. De festivals worden zoveel mogelijk open source en duurzaam geproduceerd.

In Eindhoven brengt het 'Dutch Chili Fest' op 10 september een ode aan de chilipeper. VERS Academy leert de bezoeker deze dag komen met insecten en ecologisch thuis-tuinieren.

'Cacao aan de Kade' is op 9 en 10 september. Dit festival viert het cacaoverleden en heden in Helmond. BIJ VERS Academy staat hier eerlijke handel centraal.

Het 'Food & Design Festival' onderzoekt de eetcultuur van de toekomst. Dit vindt plaats op 9 en 10 september in ’s-Hertogenbosch. Hier gaat VERS Academy in op de toekomst van het eten.

Op de Spoormarkt op 10 september in Tilburg eet de bezoeker wat de stad schaft. VERS Academy laat hier topchefs aan het woord.

En tot slot presenteert Fijnproevers & Smaakbarbaren guilty pleasures van eigen bodem. Dit foodfestival is op 9 en 10 september in Breda. De tegenstrijdigheden in ons eten staan hier centraal bij VERS Academy.

VERS Festivals

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Brabantse organisaties werken samen in Foodalliantie

Brabantse organisaties werken samen in Foodalliantie

Een aantal Brabantse organisaties bundelen hun krachten in een Brabantse Foodalliantie. Samen willen zij Noord-Brabant als duurzame en innovatieve foodregio verder op de kaart zetten en de impact van duurzame foodinitiatieven van ondernemers en onderwijs, overheden en maatschappelijke organisaties vergroten.

Groen licht voor realisatie The Chocolate Factory in Veghel

Groen licht voor realisatie The Chocolate Factory in Veghel

De plannen voor de realisatie van The Chocolate Factory, een innovatieve leer-werkomgeving in de NPF Toren op de Noordkade in Veghel hebben groen licht gekregen. De voorbereidingen voor de bouw gaan binnenkort van start.

Provincie Noord-Brabant investeert in versnelling eiwittransitie

Provincie Noord-Brabant investeert in versnelling eiwittransitie

De provincie Noord-Brabant wil vooroplopen bij de ontwikkeling van nieuwe technologieën zoals kweekvlees, mycoproteïnen of het winnen van eiwitten uit algen of bacteriën. Samen met partners uit het bedrijfsleven en onderzoeksinstellingen richt Brabant daarom een innovatiecoalitie op om deze ontwikkelingen te versnellen. De provincie maakt hier 1,5 miljoen...