Vion maakt Raad van Commissarissen compleet

3 oktober 2014

Vion heeft 2 nieuwe commissarissen benoemd. Met ingang van 1 oktober is Sipko Schat voorzitter en Cees van Rijn commissaris met de portefeuille financiën. Met hun benoeming is de Raad van Commissarissen nu op volle sterkte.

Dit is bekendgemaakt na de gehouden buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders.

Schat (54) heeft ruim 25 jaar voor Rabobank gewerkt, tussen 2006 en 2013 in de Raad van Bestuur. Van Rijn (67) was tussen 2001 en 2011 actief als CFO van Nutreco. Eerder werkte hij onder meer bij Sara Lee Meats, McCain Food Group, Wire Robes (divisie Verto) en Nutricia.

Huijbers nu vice-voorzitter

Hans Huijbers heeft de functie van voorzitter van de Raad van Commissarissen van Vion neergelegd. Hij blijft aan als vice-voorzitter. Huijbers besloot tot deze stap om meer tijd te kunnen besteden aan de doorontwikkeling van ZLTO en zijn LTO-portefeuille Duurzaam Ondernemen.

De Raad van Bestuur van Vion bedankt Huijbers en is blij met de benoemingen van Schat en Van Rijn. “De bancaire achtergrond van Sipko, met een enorme ervaring in de agrarische sector, en de jarenlange ervaring van Cees in de voedingssector zijn uitermate relevant voor Vion”, zegt Michiel Herkemij, CEO van Vion Food. “De benoeming van beide heren sluit naadloos aan bij de afgelopen zomer nieuw ingezette koers.”

Lees ook:

Topman Zwanenberg in RvC Vion (2 juli 2014)

Vion Food benoemt Tom Heidman en John Valster (3 juni 2014)

Straathof nieuwe CFO Vion Food (2 mei 2014)

Altijd op de hoogte blijven?