Vion vervoert medewerkers voortaan in touringcars

Vion

De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland sloot gisteren de slachterij van Vion in Apeldoorn, omdat medewerkers te dicht op elkaar in busjes zaten. In een reactie laat Vion weten nu ook bij het personenvervoer de 1,5 meter regel te handhaven. Het bedrijf zet voortaan touringcars in.

Na een gesprek met Minister Carola Schouten scherpte Vion de maatregelen verder aan. Voortaan worden de medewerkers vervoert in 50 touringcars in plaats van de gebruikelijke busjes. In elke touringcar mogen 13 personen plaatsnemen. Vanaf 1 juni wordt dit aantal verhoogt naar 30, dit is volgens de regels van het RIVM. Alle werknemers zijn tijdens het vervoer verplicht om een mondkapje te dragen. Vion ziet er op toe dat deze maatregelen correct worden uitgevoerd.

Ronald Lotgerink, CEO Vion Food Group meldt dat de definitie van 'huishouden' bij transport onduidelijk was. "Wij meenden ook dat onze medewerkers die samenleefden in dezelfde woning tot een huishouden behoorden. Dat blijkt in strijd met de RIVM-restricties volgens de politie van Apeldoorn."

Daarom past Vion het tarnsport aan. "Wij instrueren onze medewerkers, uitzendbureaus en chauffeurs. En wij verwachten dat iedere onduidelijkheid over transport hiermee is weggenomen. Het betreft hier duizenden medewerkers en tientallen transportbewegingen. 100% garantie op een foutloze start morgen bestaat niet. Maar wij tolereren geen marchanderen met de afspraken die wij maken.”

 

Thema's
Lees ook
Supermarkten moeten kleinere winkeliers helpen handhaven

Supermarkten moeten kleinere winkeliers helpen handhaven

Tijdens de corona-persconferentie van dinsdagavond zei premier Mark Rutte dat "supermarkten meer moeten doen om coronaregels te kunnen naleven." Directeur Marc Jansen van supermarktkoepel CBL reageert verbaasd.

Horecavakbeurs Horecava 2021 volledig online

Horecavakbeurs Horecava 2021 volledig online

Horecava, jaarlijks in januari in RAI Amsterdam en de grootste horecavakbeurs van Nederland, wordt als gevolg van de coronacrisis volledig online georganiseerd. Het online evenement wordt gehouden op maandag 25 januari 2021.

Zwanenberg sluit vestiging Almelo tijdelijk

Zwanenberg sluit vestiging Almelo tijdelijk

Regio Twente is een van de 'hotspots' voor corona. Dat is ook merkbaar bij Zwanenberg Food Group. De organisatie ziet het aantal coronagevallen in de locatie aan de Sluisweg in Almelo toenemen. Daarom heeft Zwanenberg Food Group besloten deze productievestiging tien dagen te sluiten. De activiteiten liggen tot maandag 16 november stil.