Vion stijgt wederom op Nederlandse transparantiebenchmark

2 december 2021 Redactie Vleesmagazine

Vion stijgt voor het vijfde jaar op rij in de Nederlandse transparantiebenchmark. Het foodbedrijf staat nu op plaats 25 van deze ranglijst op het gebied van transparantie met daarop de 500 grootste bedrijven van Nederland. 

In totaal behaalde Vion dit jaar 74 punten en is daarmee koploper geworden in de sector voedsel en drank. In 2017 won Vion de Kristalprijs voor haar eerste rapport als snelste stijger op de benchmark. De onderneming steeg in 5 jaar tijd van plaats 203 naar plaats 25.

Building Balanced Chains

“Voor onze mensen, het bedrijf en onze sector in het bijzonder is maatschappelijke transparantie heel belangrijk”, zegt Ronald Lotgerink, CEO van Vion. “Onze strategie van verantwoord ondernemen, duurzaamheid en samenwerking in ketens noemen wij Building Balanced Chains. Elke dag bouwen we aan transparante en regionale ketens die vanuit dat principe werken voor onze leveranciers, de veehouders en akkerbouwers, onze klanten en de consument. Ik ben trots dat we in 5 jaar tijd koploper zijn van de sector voedsel en drank op de benchmark van Nederland. Dit is een pluim aan alle ketenpartners die hier hun bijdrage aan leveren.”

Transparantiebenchmark

De Transparantiebenchmark is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat samen met de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA). Sinds 2004 wordt elke twee jaar een ranglijst samengesteld naar de mate van transparantie en activiteiten op maatschappelijk vlak onder de circa 500 grootste bedrijven in Nederland. De Transparantiebenchmark is de belangrijkste ranglijst voor duurzaamheid en transparantie in MVO-verslaggeving van Nederland.

Vion

Vion Holding N.V. is een internationaal foodbedrijf met productielocaties in Nederland, Duitsland en België en verkoopondersteunende kantoren in 13 Europese landen, in China/Hong Kong en Singapore. In 2020 behaalde Vion met 12.000 werknemers een omzet van € 4,9 miljard. Bekijk hier het Vion MVO-verslag 2020.

 

Dit artikel verscheen eerder op: Vleesmagazine

Altijd op de hoogte blijven?