Vion wil Belgisch rundvleesbedrijf overnemen

7 januari 2021
Foto: Vion Food Group

Vion Food Group wil rundvleesbedrijf Adriaens in Zottegem overnemen. Dat maakt het internationale voedingsbedrijf bekend na een periode van intensieve samenwerking met het Belgische bedrijf. Vion zet met deze overname in op regionale versterking in West-Europa, naast de vestigingen in Nederland en Duitsland. 

De strategie van Vion is gericht op de ontwikkeling van regionale ketens die zich onderscheiden en die verbindend zijn voor producenten en consumenten in kwaliteit en prijs. CEO Ronald Lotgerink: "Onze klanten willen zien wat ze kopen en waar het vandaan komt. Daarom werken we aan regionale ketens die op basis van de vraag van onze klanten worden samengesteld. Met de versterking van de rundvleesactiviteiten in België krijgen we een betere spreiding van onze activiteiten voor onze klanten in West-Europa. Samen met het team van Adriaens hopen we het netwerk met boeren en klanten verder te versterken in deze belangrijke West-Europese regio voor rundvee.”

Belgische runderen staan bekend om hun kwalitatief hoogwaardig vlees, in het bijzonder geldt dit voor het Belgische Witblauw. Vion wil met de overname van rundvleesbedrijf Adriaens een kwalitatieve en transparante rundvleesketen opbouwen.

Dit artikel verscheen eerder op: Vleesmagazine

Altijd op de hoogte blijven?