'Vion wil slachterij in Friesland bouwen'

Brabants vleesconcern Vion heeft plannen voor de bouw van een grote runderslachterij in Friesland. Dat meldt de Leeuwarder Courant.

Vion, het grootste slachterijconcern van Nederland, zou voor de nieuwbouw Heerenveen en Leeuwarden op het oog hebben.

Volgens ingewijden heeft het bedrijf een voorkeur voor bedrijventerrein IBF in Heerenveen, nabij de zuivelfabrieken van A-ware en Fonterra. Maar ook met Leeuwarden zou nog onderhandeld worden.

De nieuwe runderslachterij vergt een investering van zo’n 25 miljoen euro en krijgt een slachtcapaciteit van ongeveer tweeduizend runderen per week. Het slachthuis biedt waarschijnlijk werk aan zo ’n 45 mensen.

Lees ook:

Meer over
Lees ook
Vleessector lanceert Nederland Vleesland

Vleessector lanceert Nederland Vleesland

Op 1 september lanceren de samenwerkende organisaties uit de vleesketen de website Nederland Vleesland. Met deze nieuwe website wil de branche de feiten en het eerlijke verhaal over vlees en de vleessector vertellen.

Vion investeert miljoenen in oosten van Duitsland

Vion investeert miljoenen in oosten van Duitsland

Vion Food Group investeert miljoenen in Duitsland. De vleesproducent lanceert ‘Regio-Express’ in nieuwe deelstaten en breidt de vestiging in Thüringen uit.

Consument betaalt minder voor vleesvervangers dan voor vlees

Consument betaalt minder voor vleesvervangers dan voor vlees

Door de inflatie en hoge grondstofprijzen betalen consumenten nu meer voor vlees dan voor vleesvervangers. Dat blijkt uit nieuwe cijfers die supermarktonderzoeker Questionmark in opdracht van ProVeg op een rij heeft gezet.