VISwijzer opgenomen in nieuw EKO/Green Key-keurmerk

Vistafel_Vismagazine 9-2019

Green Key en Stichting EKO-keurmerk zijn tot een gecombineerd keurmerk gekomen voor horecaondernemingen. In dit nieuwe EKO/Green Key-label is ook de VISwijzer meegenomen. Onlangs kreeg Gasterij Wasven in Eindhoven als eerste dit keurmerk uitgereikt tijdens een horeca-netwerklunch.  

Good Fish Foundation was bij deze bijeenkomst aanwezig en gaf een presentatie over het gebruik van de VISwijzer. De aanwezigen leerden meer over het maken van een juiste viskeuze. Zo werd het belang van het kijken naar de herkomst én de vangst- of kweektechniek benadrukt, die verplicht op de verpakking moet staan. Vervolgens kan op de website www.goedevis.nl of via de VISwijzer-app gekeken worden hoe de vis scoort. 

Met het creëren van het samengevoegde label komen verschillende visies samen. Zo richt Stichting EKO-Keurmerk zich voornamelijk op duurzame producten, terwijl Green Key zich focust op duurzame bedrijfsvoering en het milieu. Daarnaast moeten horecaondernemers een menukaart hanteren die vrij is van vissoorten die volgens de VISwijzer 'rood' scoren, hetgeen betekent 'liever niet eten'. De samenwerking bespaart horecaondernemers veel tijd, geld en moeite omdat er slechts één audit nodig is.

Lees ook
Detailhandel en horeca verwachten verslechtering economisch klimaat

Detailhandel en horeca verwachten verslechtering economisch klimaat

De detailhandel en de horeca verwachten dat het economisch klimaat de komende maanden gaat verslechteren.Over de verwachte omzet en personeelssterkte zijn deze ondernemers per saldo nog wel positief, maar minder dan in voorgaande jaren. Dat blijkt uit de Conjunctuurenquête Nederland van het CBS.

Horecava en HorecaNetwerk.nl lanceren nieuw online platform

Horecava en HorecaNetwerk.nl lanceren nieuw online platform

Uit onderzoek van de Horecava blijkt dat de bezoekers van de beurs grote behoefte hebben aan informatie. Zoals informatie over leveranciers en producten, trends en ontwikkelingen, maar ook tips en kennis om de bedrijfsvoering te verbeteren. Daarom lanceert de vakbeurs samen met Horecanetwerk een nieuw online platform. De introductie vindt plaats in...

Rivierkreeft: exoot uit de sloot

Rivierkreeft: exoot uit de sloot

De rode Amerikaanse rivierkreeft verspreidt zich in hoog tempo over de Nederlandse wateren. Deze exoot mag niet zomaar gevangen worden; een aantal beroepsvissers heeft een vangstvergunning. Opeten lijkt een optie om de ‘plaag’ tegen te gaan.