VISwijzer opgenomen in nieuw EKO/Green Key-keurmerk

12 december 2019

Green Key en Stichting EKO-keurmerk zijn tot een gecombineerd keurmerk gekomen voor horecaondernemingen. In dit nieuwe EKO/Green Key-label is ook de VISwijzer meegenomen. Onlangs kreeg Gasterij Wasven in Eindhoven als eerste dit keurmerk uitgereikt tijdens een horeca-netwerklunch.  

Good Fish Foundation was bij deze bijeenkomst aanwezig en gaf een presentatie over het gebruik van de VISwijzer. De aanwezigen leerden meer over het maken van een juiste viskeuze. Zo werd het belang van het kijken naar de herkomst én de vangst- of kweektechniek benadrukt, die verplicht op de verpakking moet staan. Vervolgens kan op de website www.goedevis.nl of via de VISwijzer-app gekeken worden hoe de vis scoort. 

Met het creëren van het samengevoegde label komen verschillende visies samen. Zo richt Stichting EKO-Keurmerk zich voornamelijk op duurzame producten, terwijl Green Key zich focust op duurzame bedrijfsvoering en het milieu. Daarnaast moeten horecaondernemers een menukaart hanteren die vrij is van vissoorten die volgens de VISwijzer 'rood' scoren, hetgeen betekent 'liever niet eten'. De samenwerking bespaart horecaondernemers veel tijd, geld en moeite omdat er slechts één audit nodig is.

Dit artikel verscheen eerder op: Vismagazine

Altijd op de hoogte blijven?