Vivera lanceert plantaardige zalmfilet

Vivera_Plantaardige zalm

Vivera lanceerde tijdens de Nationale Week zonder Vlees & Zuivel (7 tot en met 13 maart) plantaardige zalmfilet. Tarwe-eiwitten vormen de basis van dit nieuwe product, dat volgens de makers het ‘zalmgevoel’ nabootst.

Sinds 1990 is Vivera actief in de vleesvervangingsindustrie. “Een goede vleesvervanger wordt gekenmerkt door de combinatie van structuur en smaak. Het was dan ook een uitdaging om een plantaardige zalmfilet te ontwikkelen,” aldus Karin Löwik, international marketingmanager van Vivera. “Wij hebben veel tijd gestoken in het ontwikkelen van een volwaardig alternatief op het gebied van structuur en smaak.” De basis van de plantaardige zalmfilet bestaat niet uit soja maar uit tarwe-eiwitten. Ook zijn er omega 3-vetzuren aan toegevoegd zodat de goede nutriënten van vis behouden blijven.

Ter introductie liet Vivera de plantaardige zalmfilet proeven in Volendam. Een viskraam op de Dijk deelde één dag de plantaardige zalm uit.

Geen nieuws van Vismagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Inschrijven nieuwsbrief
Lees ook
ME-AT the Alternative lanceert vleesvervangers van Nederlandse veldbonen

ME-AT the Alternative lanceert vleesvervangers van Nederlandse veldbonen

ME-AT the Alternative, dochteronderneming van Vion, introduceert als eerste bedrijf in de branche plantaardige vleesvervangers op basis van proteïnen uit Nederlandse veldbonen in de retail.

Optimisme Duitse vleessector bij aanvang IFFA 2022

Optimisme Duitse vleessector bij aanvang IFFA 2022

In Frankfurt startte 14 mei IFFA, de internationale vakbeurs voor de vleesindustrie. Tot en met 19 mei staat Messe Frankfurt in het teken van de laatste innovaties op het gebied van vlees en alternatieve eiwitten. De Duitse vleessector is bij aanvang van de beurs positief gestemd.

Novish ziet kansen op de markt voor plantaardige vis

Novish ziet kansen op de markt voor plantaardige vis

Is er een markt voor plantaardige vis? Maiko van der Meer lanceerde twee jaar geleden met twee collega’s Novish, het eerste volledig plantaardige visbedrijf van Europa. Tijdens Food Technology vertelt hij over de ontwikkeling van visvervangers en de lessen die hij daar in de afgelopen twee jaar van leerde.