Vleesvervanger Proviand failliet

Proviand is failliet. Het bedrijf uit Udenhout produceerde vleesvervangers op basis van groente. Het faillissement is vorige maand uitgesproken door de rechtbank in Breda.

Het management van Proviand bestond uit Menco Sandstra en Paul den Dulk. Sandstra was eerder marketingdirecteur voor vleesvervanger Valess. Levensmiddelentechnoloog Den Dulk was eerder chef in een restaurant en ontwikkelt met Innovation in Food innovatieve foodconcepten.

Productpilot

Proviand werd in oktober 2011 als productpilot geïntroduceerd, nadat er al geruime tijd achter de schermen aan gewerkt was. De vleesvervangers zijn E-nummer-, gluten- en sojavrij.

In 2012 investeerde Ontwikkel- en participatiemaatschappij Agro&Co in het concept om de productie van vleesvervangers op te schalen en te vermarkten. Proviand won in datzelfde jaar de Enlightenment of the Year.

In 2013 wist het bedrijf nog een exclusief contract bij Albert Heijn in de wacht te slepen, waardoor de verschillende producten bij AH-supermarkten kwamen te liggen.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Onderzoek naar vleesvervangers op basis van eiwitten uit gras

Onderzoek naar vleesvervangers op basis van eiwitten uit gras

Met eiwit uit gras vleesvervangers ontwikkelen. Dat is het doel van de samenwerking tussen het Brabantse familiebedrijf Schouten Europe en het Noord-Limburgse Grassa. Graseiwit is een geschikt alternatief voor soja, een ingrediënt dat nu vaak in vleesvervangers wordt gebruikt. Grassa en Schouten gaan de komende jaren de toepassingsmogelijkheden van...

Internationale vleessector komt samen bij IFFA 2022

Internationale vleessector komt samen bij IFFA 2022

Messe Frankfurt staat van 14 tot en met 19 mei is het teken van IFFA 2022. Op deze toonaangevende internationale vakbeurs voor de vleesindustrie komen iedere drie jaar slagers, toeleveranciers en mensen uit de voedingsindustrie bijeen.

Tweede plaats KVK Innovatie Top 100 voor Schouten Europe

Tweede plaats KVK Innovatie Top 100 voor Schouten Europe

Schouten Europe behaalde met de plantaardige tonijn de tweede plaats in de KVK Innovatie Top 100. De Brabantse producent en ontwikkelaar van vlees- en visvervangers moest alleen Grown.bio dat een duurzaam alternatief voor piepschuim produceert voor zich laten.