‘Vleeswarenbedrijf Scheemda naar Henri van de Bilt’

Het failliete Scheemda maakt een doorstart. Volgens ingewijden wordt het vleeswarenbedrijf onderdeel van Henri van de Bilt uit Beuningen. De curator meldt dat minimaal 15 van de 43 werknemers meegaan naar de nieuwe eigenaar.

Er zouden meerdere bedrijven geïnteresseerd zijn geweest in een overname. De curator wilde de naam van de overnamepartij niet vrijgeven, maar diverse bronnen melden dat het om vleeswarenproducent Henri van de Bilt uit Beuningen gaat. Daarover bericht Dagblad van het Noorden.

Financiële problemen

Scheemda werd een week geleden failliet verklaard, nadat eerder uitstel van betaling was verleend. Het bedrijf dat rundvleesspecialiteiten (rosbief, rookvlees, carpaccio) produceert, verkeerde al geruime tijd in financiële problemen en zou een miljoenenschuld hebben.

Minimaal één jaar

De overnamepartij wil het vleeswarenbedrijf minimaal voor één jaar voortzetten op de huidige locatie. Daarna wordt bekeken of de productie in Scheemda blijft, of wellicht verhuist.

Het moederbedrijf van Henri van de Bilt, Baho Food, is eerder deze maand zelf overgenomen door de Amerikaanse OSI Group.

Lees ook:

Baho Food in handen OSI Group (15 augustus 2016)

Lees ook
Omzetstijging Ter Beke

Omzetstijging Ter Beke

Ter Beke sloot de eerste helft van 2022 af met een hogere omzet en lagere bedrijfswinst. In totaal kwam de omzet van de Belgische vleeswaren en diepvriesmaaltijdenproducent uit op 373 miljoen euro. Dat meldt Ter Beke in een persbericht op de website.

ACM wil meer onderzoek naar overname Stegeman door Ter Beke

ACM wil meer onderzoek naar overname Stegeman door Ter Beke

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) wil meer onderzoek naar de overname van CFG Benelux (Stegeman) door Ter Beke. Dit onderzoek moet zich richten op de markten voor vleeswaren en het snijden en verpakken daarvan.

Van de Ven vers, vlees en waren neemt Jo Mertens B.V. over

Van de Ven vers, vlees en waren neemt Jo Mertens B.V. over

Van de Ven vers, vlees en waren neemt alle activiteiten van Jo Mertens B.V., een groothandel in Roermond voor vlees en vleeswaren, wild en gevogelte, over. Van de Ven verzorgt met ingang van 2 mei 2022 de leveringen aan de klanten van Jo Mertens. Dat laat het bedrijf weten met een persbericht.