‘Vleeswarenbedrijf Scheemda naar Henri van de Bilt’

Het failliete Scheemda maakt een doorstart. Volgens ingewijden wordt het vleeswarenbedrijf onderdeel van Henri van de Bilt uit Beuningen. De curator meldt dat minimaal 15 van de 43 werknemers meegaan naar de nieuwe eigenaar.

Er zouden meerdere bedrijven geïnteresseerd zijn geweest in een overname. De curator wilde de naam van de overnamepartij niet vrijgeven, maar diverse bronnen melden dat het om vleeswarenproducent Henri van de Bilt uit Beuningen gaat. Daarover bericht Dagblad van het Noorden.

Financiële problemen

Scheemda werd een week geleden failliet verklaard, nadat eerder uitstel van betaling was verleend. Het bedrijf dat rundvleesspecialiteiten (rosbief, rookvlees, carpaccio) produceert, verkeerde al geruime tijd in financiële problemen en zou een miljoenenschuld hebben.

Minimaal één jaar

De overnamepartij wil het vleeswarenbedrijf minimaal voor één jaar voortzetten op de huidige locatie. Daarna wordt bekeken of de productie in Scheemda blijft, of wellicht verhuist.

Het moederbedrijf van Henri van de Bilt, Baho Food, is eerder deze maand zelf overgenomen door de Amerikaanse OSI Group.

Lees ook:

Baho Food in handen OSI Group (15 augustus 2016)

Lees ook
Sensorisch Marktonderzoeksbureau ESSENSOR neemt Centrum voor Smaakonderzoek over

Sensorisch Marktonderzoeksbureau ESSENSOR neemt Centrum voor Smaakonderzoek over

Begin april heeft ESSENSOR het Centrum voor Smaakonderzoek (CSO) overgenomen. Beide bedrijven zijn gevestigd in FoodValley Wageningen.

Zuivelacademie wordt overgenomen door SOL en ZON

Zuivelacademie wordt overgenomen door SOL en ZON

Ketenorganisatie ZuivelNL draagt digitale kennis- en leeromgeving ‘de Zuivelacademie’ over aan Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie (SOL) en Zuivel Opleidingen Nederland (ZON). Op vrijdag 15 april werd de overdracht geformaliseerd door het tekenen van de overdrachtsovereenkomst door Hubert Andela (ZuivelNL), Arry Verhage (SOL) en Rien...

Branchevereniging VNV aangesloten bij FNLI

Branchevereniging VNV aangesloten bij FNLI

De Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie (VNV) heeft zich aangesloten bij de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI). Maarten Elsinga, CEO Zwanenberg Food Group gaat VNV vertegenwoordigen in het FNLI-bestuur.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren