‘Vleeswarenbedrijf Scheemda naar Henri van de Bilt’

Het failliete Scheemda maakt een doorstart. Volgens ingewijden wordt het vleeswarenbedrijf onderdeel van Henri van de Bilt uit Beuningen. De curator meldt dat minimaal 15 van de 43 werknemers meegaan naar de nieuwe eigenaar.

Er zouden meerdere bedrijven geïnteresseerd zijn geweest in een overname. De curator wilde de naam van de overnamepartij niet vrijgeven, maar diverse bronnen melden dat het om vleeswarenproducent Henri van de Bilt uit Beuningen gaat. Daarover bericht Dagblad van het Noorden.

Financiële problemen

Scheemda werd een week geleden failliet verklaard, nadat eerder uitstel van betaling was verleend. Het bedrijf dat rundvleesspecialiteiten (rosbief, rookvlees, carpaccio) produceert, verkeerde al geruime tijd in financiële problemen en zou een miljoenenschuld hebben.

Minimaal één jaar

De overnamepartij wil het vleeswarenbedrijf minimaal voor één jaar voortzetten op de huidige locatie. Daarna wordt bekeken of de productie in Scheemda blijft, of wellicht verhuist.

Het moederbedrijf van Henri van de Bilt, Baho Food, is eerder deze maand zelf overgenomen door de Amerikaanse OSI Group.

Lees ook:

Baho Food in handen OSI Group (15 augustus 2016)

Lees ook
Puratos neemt zadenleverancier Schobbers over

Puratos neemt zadenleverancier Schobbers over

Puratos neemt Schobbers, een toonaangevende leverancier van zaden voor de bakkerijsector, over. Schobbers blijft opereren vanuit Venlo onder de naam Puratos Schobbers.

Overname Europe Chocolate Company door Barry Callebaut

Overname Europe Chocolate Company door Barry Callebaut

De Barry Callebaut Group neemt Europe Chocolate Company over. Callebaut verwacht de overname van de Belgische private producent van chocoladespecialiteiten en -decoraties de komende maanden af te ronden. Er zijn geen financiële gegevens van de transactie bekend gemaakt.

Remia neemt Belgische Wouters over

Remia neemt Belgische Wouters over

Sauzenfabrikant Remia neemt de oliën- en vettenactiviteit van het in Lokeren gevestigde bedrijf Wouters over. Dit maakte Remia vandaag bekend.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren