VoedingNL21: laatste inzichten over vet en metabole gezondheid

VoedingNL2021

Op 10 juni vindt zowel online als in Utrecht het congres VoedingNL21 plaats. Dit congres, bestemd voor iedereen die beroepsmatig met voedingswetenschappen bezig is, biedt de laatste inzichten op het gebied van vetten en vetweefsel en de rol die ze in de processen in het lichaam spelen.

Diverse voedingsdeskundigen vertellen over de ontwikkelingen op het gebied van onder meer de immuunfunctie van vetweefsel en de invloed die overgewicht hierop heeft, de bijdrage van bruin vetweefsel (BAT; brown adipose tissue) aan gewichtsbeheersing, de kwaliteit van vetten versus de kwantiteit als het aankomt op gezondheid, en de rol van vet in de smaak van voedingsmiddelen.

Tijdens het congres wordt ook de Young Professional Award 2021 uitgereikt. Deelnemers aan deze wedstrijd geven een korte presentatie over een zelfgekozen onderwerp over voeding en gezondheid.

Thema's
Lees ook
Groente-spel helpt kinderen met eetproblemen

Groente-spel helpt kinderen met eetproblemen

Kinderen met eetproblemen kunnen een gezonder eetpatroon ontwikkelen door het doen van groente-spelletjes, zo blijkt uit een pilotstudie.

Vierde Nationale Suiker Challenge van start

Vierde Nationale Suiker Challenge van start

Gisteren ging de vierde Nationale Suiker Challenge van start. Dit jaar proberen 50.000 Nederlanders een week lang geen producten te eten en te drinken met toegevoegde suikers.

NAGF lanceert video over belang groente- en fruitconsumptie bij jonge kinderen

NAGF lanceert video over belang groente- en fruitconsumptie bij jonge kinderen

Het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) publiceert een video met tips om de groente- en fruitconsumptie van kinderen te verhogen.