VoedingNL21: laatste inzichten over vet en metabole gezondheid

VoedingNL2021

Op 10 juni vindt zowel online als in Utrecht het congres VoedingNL21 plaats. Dit congres, bestemd voor iedereen die beroepsmatig met voedingswetenschappen bezig is, biedt de laatste inzichten op het gebied van vetten en vetweefsel en de rol die ze in de processen in het lichaam spelen.

Diverse voedingsdeskundigen vertellen over de ontwikkelingen op het gebied van onder meer de immuunfunctie van vetweefsel en de invloed die overgewicht hierop heeft, de bijdrage van bruin vetweefsel (BAT; brown adipose tissue) aan gewichtsbeheersing, de kwaliteit van vetten versus de kwantiteit als het aankomt op gezondheid, en de rol van vet in de smaak van voedingsmiddelen.

Tijdens het congres wordt ook de Young Professional Award 2021 uitgereikt. Deelnemers aan deze wedstrijd geven een korte presentatie over een zelfgekozen onderwerp over voeding en gezondheid.

Thema's
Lees ook
Suiker schaadt mogelijk kinderbrein

Suiker schaadt mogelijk kinderbrein

Het (overmatig) consumeren van suiker lijkt de ontwikkeling van een kinderbrein negatief te beïnvloeden, zo toont nieuw onderzoek aan.

Goed eten voor een goed microbioom

Goed eten voor een goed microbioom

Het eten en drinken van veel fastfood, alcohol en suiker leidt eerder tot ontstekingen in het lichaam. Een groenterijk dieet heeft juist het tegenovergestelde effect, zo blijkt uit onderzoek van het UMCG.

DSM lanceert platform voor gepersonaliseerde voeding

DSM lanceert platform voor gepersonaliseerde voeding

Koninklijke DSM steunt de lancering van Hologram Sciences met $100 miljoen (circa €850.000). Het Amerikaanse health tech-bedrijf biedt op de consument gerichte gepersonaliseerde oplossingen voor voedingvraagstukken.