Voedingscentrum Bachelor’s Award voor Steamit

NIJMEGEN - Het concept Steamit, met zoete en hartige hapje, geserveerd op een bordje van suikerriet, heeft de Voedingscentrum Bachelor’s Award 2014 gewonnen. Steamit werd ontwikkeld door drie studenten Food Design & Innovation van HAS Hogeschool.

Ellen Bressers, Chantal Boots en Ruben de Ruijter ontwikkelden het concept voor de gezonde en duurzame take-away snack. Ze ontvingen de prijs vrijdag 13 juni tijdens het mini-symposium ‘Eerlijk over eten’ van het Voedingscentrum.

Stel, je wilt snacken op het station, maar dan liefst wel een beetje gezond en als het kan ook nog duurzaam. De studenten verzonnen een mooi product dat hierbij past. Ze ontwierpen ‘steam-bits’, kleine gestoomde wontonhapjes met verschillende groente- en fruitvullingen en een topping. Ze bedachten ook hoe het geserveerd moet worden (op een duurzaam bordje van suikerriet) en hoe het verkooppunt eruit moet zien.

De jury stelde onder de indruk te zijn en "zag het helemaal voor zich". De leden van de jury konden zich ook voorstellen dat het onderdeel zou kunnen zijn van een maaltijd. Met dit product zouden (trein)reizigers gemakkelijker gezond en duurzaam kunnen eten en dat is precies de opzet van deze prijsvraag van het Voedingscentrum.

Chibeans en Veggieloaf

De tweede prijs ging naar het idee Chibeans van studenten Voeding & Diëtetiek van de Hanze Hogeschool Groningen. Zij bedachten chips op basis van bruine bonen en maïsmeel. Veggieloaf, een stevig brood met seizoensgroente van studenten Voeding en Diëtetiek van de Hogeschool van Amsterdam, was goed voor een derde prijs.

Lees ook:

AH gaat discussie aan om voedselvertrouwen te vergroten (16 juni 2014)

Koelverpakking, babyvoeding en onttrosser druiven genomineerd voor Food Valley Award (12 juni 2014)

AkzoNobel wint award MFC met OneGrain (26 mei 2014)