Voedingscentrum lanceert de 'Kies Ik Gezond'-app

‘Kies Ik Gezond?’-app

Het Voedingscentrum lanceert de gratis ‘Kies Ik Gezond?’-app. Dit moet mensen helpen om gezondere keuzes te maken. Volgens Wieke van der Vossen van het Voedingscentrum laat onderzoek zien dat het lezen van etiketten bijdraagt aan een gezonder eetpatroon. De app maakt het lezen van etiketten leuker en makkelijker.

De app toont alle voedingswaarden en ingrediënten van een product als je dit scant of opzoekt. Het is mogelijk om aan te geven welke voedingswaarden jij belangrijk vindt. Deze komen dan in het overzicht bovenaan te staan. Dit is makkelijk als je bijvoorbeeld minder zout wilt eten. Standaard geeft de app aan of een product in de Schijf van Vijf past. Is dat niet het geval dan komt de app met gezondere alternatieven of een handige tip zoals een link naar een gezonder recept.

De zoekfunctie van de app zoekt producten op en sorteert deze op voedingswaarden, zoals suiker, zout of vet. De Vergelijker in de app maakt het mogelijk om de voedingswaarden van verschillende producten met elkaar te vergelijken. De informatie van de app is altijd up-to-date. De productinformatie komt van databanken die fabrikanten gebruiken om hun gegevens actueel te houden.

?v=JoqQktBklQQ#action=share

Lees ook:

   

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Aanpassingen Nutri-Score positief volgens expert ING

Aanpassingen Nutri-Score positief volgens expert ING

Tegen het einde van 2022 worden de criteria voor het voedingslabel Nutri-Score strenger. De rekenmethodiek krijgt een update waardoor ongezonde producten geen A of B-score meer krijgen. Ceel Elemans, sector specialist Food bij ING, reageert op dit bericht van EVMI. “Consument maakt met verbeterde Nutri-Score makkelijker gezondere voedingskeuzes.”

Inzicht in verkoop producten Schijf van Vijf

Inzicht in verkoop producten Schijf van Vijf

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) wil de verkoop van de Schijf van Vijf-producten beter in beeld brengen. Het RIVM en het Voedingscentrum adviseren daarom om de Levensmiddelendatabank, waarin is vastgelegd of producten binnen de Schijf van Vijf vallen, te koppelen aan de verkoopcijfers.

Etiketeisen pluimveevlees veranderen

Etiketeisen pluimveevlees veranderen

De etiketeisen voor koelvers pluimveevlees gaan veranderen. Vanaf 1 januari 2023 zijn verkopers verplicht om een kader met icoontjes en begeleidende tekst op het etiket te plaatsen om consumenten te wijzen op het belang van hygiëne bij het bewaren en bereiden van pluimveevlees.