Voedingscentrum lanceert de 'Kies Ik Gezond'-app

‘Kies Ik Gezond?’-app

Het Voedingscentrum lanceert de gratis ‘Kies Ik Gezond?’-app. Dit moet mensen helpen om gezondere keuzes te maken. Volgens Wieke van der Vossen van het Voedingscentrum laat onderzoek zien dat het lezen van etiketten bijdraagt aan een gezonder eetpatroon. De app maakt het lezen van etiketten leuker en makkelijker.

De app toont alle voedingswaarden en ingrediënten van een product als je dit scant of opzoekt. Het is mogelijk om aan te geven welke voedingswaarden jij belangrijk vindt. Deze komen dan in het overzicht bovenaan te staan. Dit is makkelijk als je bijvoorbeeld minder zout wilt eten. Standaard geeft de app aan of een product in de Schijf van Vijf past. Is dat niet het geval dan komt de app met gezondere alternatieven of een handige tip zoals een link naar een gezonder recept.

De zoekfunctie van de app zoekt producten op en sorteert deze op voedingswaarden, zoals suiker, zout of vet. De Vergelijker in de app maakt het mogelijk om de voedingswaarden van verschillende producten met elkaar te vergelijken. De informatie van de app is altijd up-to-date. De productinformatie komt van databanken die fabrikanten gebruiken om hun gegevens actueel te houden.

?v=JoqQktBklQQ#action=share

Lees ook:

   
Lees ook
Hoe maken we voedsel nog duurzamer en gezonder?

Hoe maken we voedsel nog duurzamer en gezonder?

Ons voedsel zit steeds slimmer in elkaar. Dierlijke eiwitten worden vervangen door plantaardige, suikers door laagcalorische zoetstoffen en kunstmatige smaakstoffen door natuurlijke alternatieven. Welke innovatieve, functionele ingrediënten maken on voedsel in de toekomst nog lekkerder en gezonder? En welke andere innovaties kunnen ons voedsel transformeren...

Voedingscentrum: Nederlanders passen eetgewoonten niet aan tijdens coronacrisis

Voedingscentrum: Nederlanders passen eetgewoonten niet aan tijdens coronacrisis

Vanwege de coronamaatregelen zitten veel Nederlanders thuis. Heeft dit gevolgen voor het eetpatroon? Het Voedingscentrum liet daarom een onderzoek uitvoeren. Hieruit blijkt dat er slechts kleine veranderingen zijn in het koop-, kook- en eetgedrag.

Interview: van Unilever naar Voedingscentrum

Interview: van Unilever naar Voedingscentrum

Mensen informeren over en aanzetten tot de keuze voor gezonde en duurzame voeding. Dat is het doel van het Voedingscentrum. Directeur Gerda Feunekes, opgeleid als voedingswetenschapper, houdt zich al jaren bezig met het onderwerp. Hoe zijn mensen te verleiden tot de keuze voor gezonde en duurzame voeding? En welke invloed heeft de omgeving daarbij? Voor...