Voedingscentrum start Hoezo50kilo?

DEN HAAG - Het Voedingscentrum start een offensief tegen voedselverspilling, met Hoezo50kilo? Via reporter Daisy wil de organisatie consumenten bewust maken van het feit dat de gemiddelde Nederlander jaarlijks 50 kilo aan goed voedsel weggooit.

50 kilo is even veel als 20 zakken aardappelen, 80 hele broden of 300 bananen, meldt Daisy beeldend. Zij houdt op Twitter (@hoezo50kilo), Facebook en website haar No Waist Diary bij. Daisy’s dagboek is via een blog en filmpjes te volgen.

Ook zijn er links naar informatie en artikelen over voedselverspilling. Verder geeft ze tips hoe minder eten weggegooid hoeft te worden, bijvoorbeeld via slim kopen, slim koken en slim bewaren.

Bewaarwijzer

Ander initiatief van het Voedingscentrum is de vernieuwde Bewaarwijzer met tips tegen verspilling. Zo leren consumenten bijvoorbeeld het verschil tussen TGT- en THT-data. Nieuw zijn tips om veilig te eten. Ook is er te checken hoe lang een product houdbaar is.

Tijdens Damn Food Waste op 29 juni op het Amsterdamse Museumplein, zal reporter Daisy ook rondlopen en verslag doen van het initiatief waarbij 5000 bezoekers een gratis lunch krijgen van vers voedsel dat om diverse redenen normaal gesproken niet op het bord belandt.

Lees ook: