Voedsel van de toekomst wordt bekroond tijdens Dutch Design Week

10 oktober 2017

Tijdens de Dutch Design Week worden op 26 oktober voor het eerst de Future Food Design Awards uitgereikt. Deze internationale stimuleringsprijs gaat naar een vernieuwende ontwerper die ons voedsel op zijn kop zet.

Drie genomineerden

Uit de 73 inzendingen selecteerde de jury drie inzendingen:

  • Fernando Laposse uit Mexico met het maisproject Totomoxtle, waarbij samen met Mexicaanse boeren wordt gewerkt aan nieuwe verdienmodellen voor lokale maissoorten.
  • Katharina Unger uit Oostenrijk creëerde Livin, 's werelds eerste insectenboerderij voor op je aanrecht.
  • De Franse Marie Caye maakte de autonome robot SAM, een zelfregulerende robot die zorgt voor onze voedselproductie.

De jury bestaat uit eetonwerper Marije Vogelzang, de Zuid Afrikaanse journaliste Nadine Botha, agrariër Jeroen Klompe en kunstenaar en filosoof Koert van Mensvoort. De winnaar ontvangt een stimuleringsprijs van € 5.000,-. Ook wordt er een publieksprijs uitgereikt á € 2.500,- voor het ontwerp dat wereldwijd de meeste stemmen ontvangt. Voor de ze prijs kan nog steeds gestemd worden op de site.

Future Food Design Awards

De Future Food Design Awards zijn een initiatief van Agri meets Design en The Dutch Institute of Food&Design. Zij vonden dat ontwerpers steeds meer worden betrokken bij het vormgeven van ons voedselsysteem. De ontwerpers komen vaak met intelligente en duurzame oplossingen voor grote voedselvraagstukken. Maar op internationale design conferenties voeren puur esthetische ontwerpen vaak de boventoon.

De Future Food Design Awards worden mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken, de Provincie Noord-Brabant en ZLTO en wordt ondersteund door Triodos Foundation.

Altijd op de hoogte blijven?