Voedselveiligheid & kwaliteit

‘Met Ehec besmet vlees van Beimer’

kebab

ENSCHEDE – Het met Ehec besmette vlees dat in Zweden wordt teruggehaald uit de winkels, is afkomstig van slachterij Beimer in Enschede. Dat bericht de NOS op basis van informatie van de Zweedse voedselautoriteiten.

In Zweden wordt 6 ton aan hamburgers en kebab (zie foto) van het bedrijf Sven P. teruggehaald. Eerder was al bekend gemaakt dat het vlees uit Nederland afkomstig is.

De NVWA heeft aangegeven dat maandag 18 februari inspecties worden uitgevoerd bij een uitsnijderij in Enschede, naar aanleiding van de melding in het Europese waarschuwingssysteem RASFF-melding van de Zweedse autoriteiten dat er E-coli bacteriën zijn gevonden in rundvleessnippers die afkomstig zijn van het bedrijf. Bij deze controle kijken de inspecteurs van de NVWA of het bedrijf alle hygiëne- en voedselveiligheidseisen in acht neemt.

Daarnaast doet de NVWA traceringonderzoek om te achterhalen aan welke bedrijven de rundvleessnippers geleverd zijn. Volgens de RASFF-melding was het vlees afkomstig van slachthuizen uit Hongarije, Polen, het Verenigd Koninkrijk en Letland. De E.coli bacterie bevindt zich in het maag-darm-kanaal van het rund en kan via een onhygiënisch slachtproces op het vlees terecht komen.

Lees ook:

Recall Nederlands vlees in Zweden (18 februari 2013)

Vier Nederlandse vrouwen kregen HUS bij Ehec-uitbraak (23 november 2012)

Ehec (EVMI-jaaroverzicht 2011)

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *