Tomaat oorzaak salmonella-uitbraak

7 november 2006

WASHINGTON - Vers is gezond. Maar na de uitbraak van e.coli door de consumptie van spinazie is er in de VS een reeks salmonellabesmettingen door het eten van tomaten. De Food and Drug Administration (FDA) doet onderzoek naar de bron van de besmetting.

In 21 staten zijn in totaal 183 mensen met Salmonella Typhimurium besmet. Uit onderzoek van de staten en de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) is gebleken dat de besmetting werd opgelopen door het eten van tomaten in restaurants.

Waar die tomaten vandaan komen, wordt nog onderzocht. Het FDA-onderzoek richt zich met name op Minnesota, Massachusetts en Connecticut, omdat in die staten veel mensen ziek zijn geworden.

Het hoogtepunt van de besmettingen was eind september. De FDA meent dat de salmonella-uitbraak voorbij is en dat alle besmette tomaten opgegeten, of weggegooid zijn.

Lees ook:
Amerikaanse E.colicrises kost 40 tot 80 miljoen (2 november 2006)

Mest en irrigatie oorzaken E.coli-uitbraak (19 september 2006)

E.coli-uitbraak treft 21 staten in VS (19 september 2006)

Of kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
alle verichten over salmonella

Altijd op de hoogte blijven?