Voedselverspillings-app breidt uit naar restaurants

EVMI_No Food Wasted

De Brabantse app NoFoodWasted breidt uit naar het werkterrein van de Deense app Too Good to Go (die ook in Nederland werkt). De Brabanders helpen je voedsel uit supermarkten redden tegen een zacht prijsje. De Denen doen hetzelfde, maar dan voor restaurants.

Door Lin Batten - Foodlog

Met de Brabantse app ‘NoFoodWasted’ kon je al eerder eten uit de supermarkten redden. Aanvankelijk was NoFoodWasted een database waarin producten worden verzameld die tegen de houdbaarheidsdatum aan zitten. Verschillende supermarkten werken aan de app mee.

De app-gebruiker kan een boodschappenlijst maken, zijn postcode invoeren en ziet dan wat er in de lokale supermarkt beschikbaar is met een flinke korting.

De NoFoodWaste app breidt zijn werkterrein nu ook uit naar restaurants. Via de app zijn nu ook “overgebleven” maaltijden tegen gereduceerd tarief te vinden bij restaurants in Den Bosch. Een tiental restaurants heeft zich inmiddels bij de app aangesloten. “Op deze manier kun je voor een goede prijs een top maaltijd kopen, er wordt minder voedsel weggegooid/verspild en restaurants reduceren hun inkomstenderving.”

Voedselverspillingsapps stijgen in populariteit. Het is een makkelijke en aantrekkelijke manier voor de consument om eten te redden en een prijsvoordeel te scoren. De van oorsprong Deense app ‘Too Good to Go’ heeft naar eigen zeggen al voor €12 miljoen aan maaltijden gered uit restaurants en bakkerszaken.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Eerste bananenpureefabriek ter wereld moet voedselverspilling tegengaan

Eerste bananenpureefabriek ter wereld moet voedselverspilling tegengaan

Een derde van het voedsel wereldwijd belandt in de prullenbak. Hieronder vallen ook een hele hoop bananen – niet verspild door de consument, maar door ouderwetse importregelgeving. In de EU worden jaarlijks gemiddeld 120.000 ton bananen om cosmetische redenen vernietigd door de douane. SUNT Food strijdt sinds 2019 tegen deze verspilling en maakt bananenbrood...

Circulair Brood gemaakt van gerecyclede broodresten

Circulair Brood gemaakt van gerecyclede broodresten

Brood is een van de meest verspilde voedingsproducten in Nederland. Op het gebied van duurzaamheid valt hier nog veel winst te behalen. Top Bakkers doet dat met Circulair Brood: oud brood gerecycled om er nieuwe broden van te maken. Het innovatieve product is te zien en proeven op Horecava.

Webinar Foodvalley NL over het upcyclen van reststromen

Webinar Foodvalley NL over het upcyclen van reststromen

Het ‘upcyclen’ van zijstromen van landbouw- en voedselproductie, is een van de meest effectieve technologische oplossingen om voldoende en verantwoord voedsel te produceren voor een groeiende wereldbevolking. Er zijn al veel technologische innovaties in ontwikkeling om deze zijstromen te benutten voor voedingsingrediënten en -producten, maar een van...