Voedselverspillings-app breidt uit naar restaurants

13 juli 2018

De Brabantse app NoFoodWasted breidt uit naar het werkterrein van de Deense app Too Good to Go (die ook in Nederland werkt). De Brabanders helpen je voedsel uit supermarkten redden tegen een zacht prijsje. De Denen doen hetzelfde, maar dan voor restaurants.

Door Lin Batten - Foodlog

Met de Brabantse app ‘NoFoodWasted’ kon je al eerder eten uit de supermarkten redden. Aanvankelijk was NoFoodWasted een database waarin producten worden verzameld die tegen de houdbaarheidsdatum aan zitten. Verschillende supermarkten werken aan de app mee.

De app-gebruiker kan een boodschappenlijst maken, zijn postcode invoeren en ziet dan wat er in de lokale supermarkt beschikbaar is met een flinke korting.

De NoFoodWaste app breidt zijn werkterrein nu ook uit naar restaurants. Via de app zijn nu ook “overgebleven” maaltijden tegen gereduceerd tarief te vinden bij restaurants in Den Bosch. Een tiental restaurants heeft zich inmiddels bij de app aangesloten. “Op deze manier kun je voor een goede prijs een top maaltijd kopen, er wordt minder voedsel weggegooid/verspild en restaurants reduceren hun inkomstenderving.”

Voedselverspillingsapps stijgen in populariteit. Het is een makkelijke en aantrekkelijke manier voor de consument om eten te redden en een prijsvoordeel te scoren. De van oorsprong Deense app ‘Too Good to Go’ heeft naar eigen zeggen al voor €12 miljoen aan maaltijden gered uit restaurants en bakkerszaken.

Altijd op de hoogte blijven?