Volkert Engelsman voert opnieuw Trouw's Duurzame 100 aan

Trouw duurzame 100

Trouw publiceert ieder jaar de Duurzame 100. In de lijst van 2017 staat Volkert Engelsman van Eosta, een handelsbedrijf in biologische groenten en fruit, opnieuw bovenaan. De jury: “Volkert Engelsman loopt voorop in de transitie naar duurzame, verantwoordelijke voedselproductie, één van onze grootste uitdagingen. Engelsman zet de hele keten in beweging.”

Op de tweede plaats van de Duurzame 100 staat oprichter en directeur van De Vegetarische Slager Jaap Korteweg. Boyan Slat staat dit jaar op nummer 3. Hij is de oprichter van The Ocean Cleanup, die werkt aan een systeem om de plastic soep uit oceanen te verwijderen.

Lees ook
Seafarm krijgt ASC-certificering voor platvis

Seafarm krijgt ASC-certificering voor platvis

Seafarm voldoet aan de standaarden van het Aquaculture Stewardship Council (ASC). Met de ASC-certificering toont de Nederlandse tarbotkweker dat de vis verantwoord gekweekt is met minimale negatieve gevolgen voor mens en milieu. Het is volgens ASC de eerste viskwekerij ter wereld die de certificering ontvangt voor platvis.

We’re Smart Future Awards 2021 uitgereikt

We’re Smart Future Awards 2021 uitgereikt

Tijdens het Horeca Expo in Gent op 21 november 2021 zijn de We’re Smart Future Awards 2021 uitgereikt. De jury beoordeelde het afgelopen jaar meer dan honderd restaurants in Nederland, België, Italië, Frankrijk en de Verenigde Staten op het aandeel groenten en fruit op hun menu, net als op culinaire creativiteit, ecologische voetafdruk en verrassende...

Te weinig vraag naar duurzaam eten en drinken

Te weinig vraag naar duurzaam eten en drinken

De grootste belemmering voor de overgang naar een meer duurzame landbouw is de geringe consumentenvraag naar duurzaam eten en drinken. Dat meldt de Autoriteit Consument en Markt (ACM) op basis van de tweede Agro-Nutri Monitor.