Volkert Engelsman voert opnieuw Trouw's Duurzame 100 aan

Trouw duurzame 100

Trouw publiceert ieder jaar de Duurzame 100. In de lijst van 2017 staat Volkert Engelsman van Eosta, een handelsbedrijf in biologische groenten en fruit, opnieuw bovenaan. De jury: “Volkert Engelsman loopt voorop in de transitie naar duurzame, verantwoordelijke voedselproductie, één van onze grootste uitdagingen. Engelsman zet de hele keten in beweging.”

Op de tweede plaats van de Duurzame 100 staat oprichter en directeur van De Vegetarische Slager Jaap Korteweg. Boyan Slat staat dit jaar op nummer 3. Hij is de oprichter van The Ocean Cleanup, die werkt aan een systeem om de plastic soep uit oceanen te verwijderen.

Lees ook
Diviande winnaar Innovatie Publieksprijs Regio FoodValley

Diviande winnaar Innovatie Publieksprijs Regio FoodValley

Diviande won woensdag 29 september de Publieksprijs van Regio FoodValley voor de ‘hybride’ roerbakreepjes. Voor deze reepjes gebruikt de vleesproducent het restvlees van duurzame Kipster hanen en leghennen.

Verstegen aangesloten bij Circulaire Bio-economy Alliance

Verstegen aangesloten bij Circulaire Bio-economy Alliance

Verstegen Spices & Sauces B.V. is aangesloten bij de Circulaire Bio-economy Alliance (CBA). Deze alliantie van investeerders, bedrijven, lokale gemeenschappen, gouvernementele en niet- gouvernementele organisaties wil de circulaire bio-economie bevorderen en wereldwijd herstellen.

FoodPersonality reikt FoodAwards uit

FoodPersonality reikt FoodAwards uit

FoodPersonality heeft bekend gemaakt wie de winnaars zijn van de FoodAwards 2021. Twintig producten kregen een award voor hun supermarktintroductie in het afgelopen jaar.