Kruidvat roept babyvoeding terug vanwege mogelijke salmonellabesmetting

Kruitvat Extra Care

Kruidvat haalt uit voorzorg de babyvoeding Kruidvat Extra Care H.A.1 en Kruidvat opvolgmelk Extra Care H.A.2 uit de schappen. In deze producten zit een grondstof uit een Franse fabriek van Lactalis waar salmonellabesmettingen zijn geconstateerd. De stof zit volgens Kruidvat niet in de andere babymelk van het eigen merk.

Het gaat om de volgende producten:

  • Kruidvat Extra Care H.A. 1 (0-6 maanden) Streepjescode: 8717333139667
  • Kruidvat Extra Care H.A. 2 (6- 12 maanden) Streepjescode: 8717333139674

Een besmetting met salmonella kan leiden tot diarree. In Frankrijk zijn verschillende zuigelingen besmet geraakt. Een woordvoerder van Kruidvat zegt tegen de NOS dat er in Nederland nog geen klachten bekend. "Het is een voorzorgsmaatregel en een protocol dat wij moeten volgen." Kruidvat vraagt klanten de producten met de streepjescodes terug te brengen naar de winkel.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) laat in verschillende media weten dat er geen algemene waarschuwing geldt voor Nederland. "Wanneer er binnen de Europese Unie met een product iets aan de hand is waarschuwen de autoriteiten elkaar. Voor zover wij weten zijn er nu geen meldingen dat er in Nederland iets speelt." De NVWA doet navraag of er niet meer producten van Lactalis naar Nederland zijn gekomen.

Lees ook:

Franse overheid roept wereldwijd 7.000 ton babymelkpoeder terug (12 december 2017)

   
Lees ook
NEPLUVI tevreden over verloop warme periode

NEPLUVI tevreden over verloop warme periode

Begin augustus liepen de temperaturen weer hoog op. Sinds juni 2020 is er een wettelijk transportverbod voor dieren als het 35 graden of warmer is. Deze zomer trad dit verbod in werking. NEPLUVI laat in een persbericht weten tevreden terug te kijken op deze warme periode.

NVWA inspectieresultaten per 1 september sneller openbaar

NVWA inspectieresultaten per 1 september sneller openbaar

Een nieuwe beleidsregel stelt de NVWA in staat om inspectieresultaten veel sneller dan voorheen openbaar te maken. Dit geldt bijvoorbeeld voor visafslagen.

Slagerij Kaldenberg gaat natuurvlees testen op dioxines

Slagerij Kaldenberg gaat natuurvlees testen op dioxines

Beeld: Henk Riswick Slagerij Kaldenberg, die natuurvlees verkoopt aan de Sligro, gaat met spoed vlees testen op dioxines. Dat meldt De Gelderlander. De NVWA doet al onderzoek naar de bron van dioxines van runderen die langs de grote rivieren grazen. Voorschriften Eerder deze week berichtte De Gelderlander dat de NVWA grootschalig onderzoek doet...