Kruidvat roept babyvoeding terug vanwege mogelijke salmonellabesmetting

Kruitvat Extra Care

Kruidvat haalt uit voorzorg de babyvoeding Kruidvat Extra Care H.A.1 en Kruidvat opvolgmelk Extra Care H.A.2 uit de schappen. In deze producten zit een grondstof uit een Franse fabriek van Lactalis waar salmonellabesmettingen zijn geconstateerd. De stof zit volgens Kruidvat niet in de andere babymelk van het eigen merk.

Het gaat om de volgende producten:

  • Kruidvat Extra Care H.A. 1 (0-6 maanden) Streepjescode: 8717333139667
  • Kruidvat Extra Care H.A. 2 (6- 12 maanden) Streepjescode: 8717333139674

Een besmetting met salmonella kan leiden tot diarree. In Frankrijk zijn verschillende zuigelingen besmet geraakt. Een woordvoerder van Kruidvat zegt tegen de NOS dat er in Nederland nog geen klachten bekend. "Het is een voorzorgsmaatregel en een protocol dat wij moeten volgen." Kruidvat vraagt klanten de producten met de streepjescodes terug te brengen naar de winkel.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) laat in verschillende media weten dat er geen algemene waarschuwing geldt voor Nederland. "Wanneer er binnen de Europese Unie met een product iets aan de hand is waarschuwen de autoriteiten elkaar. Voor zover wij weten zijn er nu geen meldingen dat er in Nederland iets speelt." De NVWA doet navraag of er niet meer producten van Lactalis naar Nederland zijn gekomen.

Lees ook:

Franse overheid roept wereldwijd 7.000 ton babymelkpoeder terug (12 december 2017)

   
Lees ook
NVWA stelt strenge voorwaarden aan verkoop wildernisvlees uiterwaarden

NVWA stelt strenge voorwaarden aan verkoop wildernisvlees uiterwaarden

Na onderzoek stelt NVWA strenge voorwaarden aan de verkoop van WIldernisvlees. Het vlees afkomstig van runderen die grazen in de uiterwaarden bevat regelmatig te veel dioxine. “Vlees dat voor consumptie wordt aangeboden moet aan de wetgeving voldoen en dus veilig zijn. Dat geldt ook voor zogenoemd wildernisvlees”, aldus NVWA.

COV tegen verhoging NVWA-tarieven voor landbouwsector

COV tegen verhoging NVWA-tarieven voor landbouwsector

Vanaf 1 januari verhoogt het kabinet de NVWA-tarieven voor de landbouwsector. Van 100 naar 130 miljoen euro. De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) is het niet eens met deze nieuwe tarieven en stuurt het onderstaande persbericht met de titel ‘Kabinet haalt opnieuw uit naar landbouw, met extreme NVWA-tarieven’.

NVWA neemt extra monsters in slachthuizen

NVWA neemt extra monsters in slachthuizen

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) kondigt aan tot eind 2022 extra monsters te nemen in slachthuizen van runderen, varkens, paarden, geiten en schapen. Dit gebeurt vanwege de resultaten van een proef met een nieuwe detectiemethode.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren