Kruidvat roept babyvoeding terug vanwege mogelijke salmonellabesmetting

12 december 2017

Kruidvat haalt uit voorzorg de babyvoeding Kruidvat Extra Care H.A.1 en Kruidvat opvolgmelk Extra Care H.A.2 uit de schappen. In deze producten zit een grondstof uit een Franse fabriek van Lactalis waar salmonellabesmettingen zijn geconstateerd. De stof zit volgens Kruidvat niet in de andere babymelk van het eigen merk.

Het gaat om de volgende producten:

  • Kruidvat Extra Care H.A. 1 (0-6 maanden) Streepjescode: 8717333139667
  • Kruidvat Extra Care H.A. 2 (6- 12 maanden) Streepjescode: 8717333139674

Een besmetting met salmonella kan leiden tot diarree. In Frankrijk zijn verschillende zuigelingen besmet geraakt. Een woordvoerder van Kruidvat zegt tegen de NOS dat er in Nederland nog geen klachten bekend. "Het is een voorzorgsmaatregel en een protocol dat wij moeten volgen." Kruidvat vraagt klanten de producten met de streepjescodes terug te brengen naar de winkel.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) laat in verschillende media weten dat er geen algemene waarschuwing geldt voor Nederland. "Wanneer er binnen de Europese Unie met een product iets aan de hand is waarschuwen de autoriteiten elkaar. Voor zover wij weten zijn er nu geen meldingen dat er in Nederland iets speelt." De NVWA doet navraag of er niet meer producten van Lactalis naar Nederland zijn gekomen.

Lees ook:

Franse overheid roept wereldwijd 7.000 ton babymelkpoeder terug (12 december 2017)

   

Altijd op de hoogte blijven?